van der Horst

McLaren haalt doek van MCL35

McLaren MCL35
McLaren MCL35
In Woking, waar de hoofdgebouwen van McLaren gevestigd zijn, onthulde het McLaren Formule 1 team vandaag hun nieuw wapen voor 2020. Dat wapen luistert naar de naam MCL35 en is, in tegenstelling tot de eerder onthulde livery's bij de andere teams, wel vrij verschillend aan dat van 2019. Echter qua bouw en aerodynamica, lijkt ook hier de wagen een evolutie te zijn op de wagen van het vorige seizoen.
Lando Norris & Carlos Sainz
Lando Norris & Carlos Sainz
Het doel voor de troepen uit Woking in 2020 is zeer duidelijk; verdergaan op de ingeslagen weg. Carlos Sainz piekte aan het einde van het seizoen naar een absoluut hoogtepunt door een podiumplaats in de wacht te slepen in de Braziliaanse GP. Daarnaast wist ook debutant Lando Norris vaak vriend en vijand, als die er al zijn, van zijn capaciteiten te overtuigen. Vanzelfsprekend dus, dat McLaren ook voor het aankomend seizoen vasthoudt aan rijders Carlos Sainz en Lando Norris. 

McLaren MCL35
McLaren MCL35
2020 wordt eveneens het laatste jaar, alvorens de veelbesproken reglementswijzigingen plaatsvinden. Bovendien zullen ook de PK's dit jaar voor het laatst van een Renault krachtbon komen. McLaren tekende namelijk een deal met Mercedes voor het seizoen 2021. Maar zo ver zijn we dus nog niet, eerst maar eens kijken of McLaren zich tot "best of the rest" kan kronen, of misschien wel tot meer in staat is!

Presentaties F1-teams 2020Foto's: McLaren F1Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op donderdag 13 februari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons