van der Horst

Mercedes showt hun nieuw wapen

Mercedes W11
Mercedes W11
Op Valentijnsdag hebben Valtteri Bottas en Lewis Hamilton het doek van hun geliefde voor 2020 gehaald. Eerder deze week liet Mercedes al beelden los van de nieuwe kleurenstelling maar dan op de wagen van 2019. Vandaag werd de Mercedes W11 officieel voorgesteld waarmee Mercedes hoopt om een zevende opeenvolgende wereldtitel te pakken.
Mercedes W11
Mercedes W11
Uiteraard blijft Mercedes ook voor het nieuwe seizoen trouw aan de grijs/zilvere kleur van hun 'Silberpfeil'. Het pas aangekonigde partnership met Ineos bracht enkele bordeaux accenten met zich mee, ondermeer op de luchtinlaat, bovenop de wagen. Daarnaast springt ook de lichtblauwe kleur wat meer uit de verf, verwijzend naar het hybride-tijdperk waarin de F1 zich bevindt. Ook op de planning vandaag; de eerste shakedwon. Op het circuit van Silverstone, waar eerder deze week ook RedBull Racing de eerste meters van 2020 maakte, nemen zowel Bottas als Hamilton vandaag het stuur van de Mercedes W11 voor enkele korte stints. 

Het doel voor 2020 lijkt duidelijk. Jagen op de zevende wereldtitel voor Mercedes F1, alsook een zevende rijderstitel voor Lewis Hamilton die daarmee het record van Michael Schumacher kan evenaren.

Presentaties F1-teams 2020

Foto's: Mercedes F1 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op vrijdag 14 februari 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons