van der Horst

Mercedes en BMW testen nieuwe rijders - Maxime Martin opnieuw in actie

Mercedes AMG C-Coupé
Mercedes AMG C-Coupé
Zowel Mercedes als BMW zijn deze week druk bezig met het uittesten van nieuwe rijders. Terwijl Bruno Senna en Daniel Juncadella de Mercedes aan de tand voelen, onderwerpt BMW Jaime Alguersuari en Luca Filippi aan een eerste test terwijl Maxime Martin een tweede kans krijgt om zijn kunnen te tonen.
  • Dreamdrive
Nadat eerder deze week Marco Wittmann werd aangetrokken als rijder blijft er bij BMW nog één zitje te nemen voor het volgende DTM kampioenschap. Dat kersverse fabriekspiloot Maxime Martin opnieuw wordt uitgenodigd voor een testsessie die vrijdag en zaterdag plaatsvindt op het circuit van Valencia is een hoopgevend teken dat hij nog kans maakt op het laatste beschikbare zitje. De twee andere piloten die door het Beierse merk werden uitgenodigd zijn ex Toro Rosso rijder Jaime Alguersuari en GP2 rijder Luca Filippi. Later krijgt ook Thomas Biagi de kans om zijn kunnen te tonen aan het stuur van een M3 DTM.
 
Bruno Senna, die zijn zitje bij Williams in de Formule 1 kwijtspeelde, ging in op de uitnodiging van Mercedes en reed verleden week enkele rondjes met de C-Coupé. De Formule 3 kampioen Daniel Juncadella, die ook al de kans kreeg de DTM BMW te testen, zal volgende week dan weer tijdens de officiële DTM testen op Valencia uitkomen voor het merk met de ster.  
 
Foto: Mercedes
Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 6 december 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons