van der Horst

Mercedes maakt zijn teambezetting bekend

Mercedes-AMG Motorsport BWT - Mercedes-AMG C 63 DTM
Mercedes-AMG Motorsport BWT - Mercedes-AMG C 63 DTM
Na concurrenten BMW en Audi heeft finaal ook Mercedes AMG de rijderskoppels binnen zijn onderscheiden teams bekendgemaakt. De namen van de zes rijders die het merk met de Ster naar een sterk seizoen en mogelijk ook de titel moeten loodsen, waren reeds eind januari bekend. Nu weten we echter ook in welk van de drie teams, die alle onder de Mercedes AMG-banier aantreden, zij onderdak vonden.
Gary Paffett en Robert Wickens maken hun opwachting bij het Mercedes-AMG Motorsport Mercedes me-team, waarbij 'me' staat voor het digitale platform van Mercedes. Maro Engel, die zijn comeback in de serie maakt, wordt de partner van voormalig kampioen Paul Di Resta bij het Mercedes-AMG Motorsport SILBERPFEIL Energy-team. De Oostenrijkse producent van energiedrank Silberpfeil Energy is reeds sinds 2015 partner van de Duitse constructeur.
 
Nieuwkomer en ex-Audi-rijder Edoardo Mortara alsook Lucas Auer treden aan voor het Mercedes-AMG Motorsport BWT-team. BWT (Best Water Technology) is een van Europa's belangrijkste maatschappijen inzake watertechnologie en waterbehandeling en is vanaf dit jaar ook hoofdsponsor van Force India F1. BWT heeft zijn thuisbasis in het Oostenrijkse Mondsee waarmee de link is gelegd naar Lucas Auer, de eerste Oostenrijker die (vorig jaar op de Lausitzring) aan het stuur van de opvallend BWT-roze Mercedes AMG C 63 een DTM-race wist te winnen.

Foto: Daimler AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 28 maart 2017.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons