van der Horst

Mercedes stapt uit DTM en kiest voor Formule E

Robert Wickens - Mercedes AMG-C63 DTM
Robert Wickens - Mercedes AMG-C63 DTM
Mercedes Benz kondigde vandaag aan dat het eind 2018 uit het DTM stapt en zich vanaf dan zal richten op de Formule E, startende vanaf het seizoen 2019/2020. Vanaf 2019 zullen de motorsport activiteiten van Mercedes Benz zich toespitsen op de twee uitersten van de autosport, de Formule 1, het summum van de huidige spitstechnologie en de Formule E, die staat voor de verandering en vernieuwing in de automotive industrie.
Gary Paffett - Mercedes C-Klasse
Gary Paffett - Mercedes C-Klasse
Mercedes is sinds 1988 al 26 seizoenen actief in het DTM en won 10 rijders-, 13 team- en zes constructeurstitels. Mercedes staat ook voor 183 overwinningen, 128 pole posities en 540 podiumplaatsen, wat van Mercedes het meest succesvolle merk maakt in de serie, DTM en ITC tezamen. Vice President Marketing Mercedes-Benz Cars Dr Jens Thiemer: “Ons vertrek uit het DTM betekent het einde van een lange periode, wij kijken met trots terug naar de overgave die teams, rijders en partners aan de dag legden en alzo van de serie een fantastisch uithangbord maakten voor ons merk, de klanten en de fans. Het is nu tijd om een nieuwe richting in te slaan.”

Formula E
Formula E
Met de Formule E wil Mercedes de aandacht richten op zijn EQ brand technologie via de racetechnologie. Dr Jens Thiemer: “Mercedes-Benz zal in de toekomst elektrische wagens op de markt brengen onder het EQ label. Met de deelname aan de Formule E hopen wij om de competitiviteit van onze batterij aangedreven elektrische wagens aan te tonen, zowel als om de bekendheid va het EQ label verder te verspreiden via de motorsport.”

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Toto Wolff: “In motorsport als op elk ander vlak wil Mercedes staan voor premium segment producten en innovatieve projecten. Met deelname aan de formule 1 en aan de formule E bereiken we eindelijk dit doel. De Formule E is de start van een nieuw spannend avontuur, waar racen gecombineerd wordt met een sterk event karakter dat toekomstige technologieën promoot. Overal ter wereld wint de elektrische wagen veld op de automarkt en Formule E levert de constructeurs een interessant platform om deze nieuwe technologie naar een nieuw publiek te brengen en dat via een totaal nieuw concept van racen. 

Mercedes AMG Motorsport
Mercedes AMG Motorsport
Onze jaren in het DTM zullen immer als een belangrijk hoofdstuk in de motorsportgeschiedenis van Mercedes worden herinnerd. Ik wil alle teamleden danken voor hun fantastische inzet die Mercedes-Benz doorheen al deze jaren tot de meest succesvolle DTM-constructeur hebben gemaakt. Afscheid nemen wordt lastig, maar we zullen er alles aan doen om nog zoveel mogelijk DTM-titels te veroveren vooraleer te vertrekken. Dat zijn we onze fans en onszelf verplicht"

Foto's: Hans van Onsem, Mercedes Benz & FIA Formula E 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 24 juli 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons