van der Horst

Mercedes zet verwachte dominantie voort in tweede vrije training

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
In Oostenrijk lijkt de concurrentie van regerend wereldkampioen Mercedes met de handen in het haar te zitten. Net als vanochtend was er niets te doen aan de snelheid van de W11, en dan in het bijzonder het exemplaar van Lewis Hamilton. De Brit was twee tiende sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De achtervolging werd enigszins verrassend aangevoerd door Sergio Perez (Racing Point).
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
De nieuwe zwarte livery heeft niets veranderd aan de prestaties van het Mercedes Formule 1-team, zoveel is duidelijk na afloop van de twee vrije trainingen op de Red Bull Ring. Het Oostenrijkse circuit vormt het decor voor de start van een bijzonder F1-seizoen, al is dat voorlopig niet op te maken uit de tijdstabellen. Achter het dominante Mercedes is de situatie minder duidelijk, met Racing Point, Ferrari, Renault en McLaren op een zakdoek van elkaar. Vooral de roze Formule 1-bolide lijkt een klant te zijn voor het podium, al temperde Sergio Perez de verwachtingen na afloop van de oefensessie.

Max Verstappen  Red Bull RB16
Max Verstappen Red Bull RB16
Red Bull Racing en Honda werden pas negende met Max Verstappen, van wie de voorvleugel stuk ging tijdens zijn snelste ronde. Volgens de Nederlander, die wel al een seconde achterstand telde op Hamilton, moet het volledige potentieel van de RB16 nog getoond worden. Wel opvallend was dat Verstappen, net als teamgenoot Alexander Albon, eens te meer in de fout ging. Is een foutje met de nieuwe Red Bull-bolide snel gemaakt? Niet volgens de twee rijders van het team uit Milton Keynes, die de incidenten meteen minimaliseerden.

Morgen is er nog een derde vrije training, die om 12 uur van start gaat. De eerste kwalificatiesessie wordt om 15 uur op gang getrapt.

Foto's: Racing International Photography & Mercedes-AMG Petronas MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 3 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons