van der Horst

Merk Cupra officieel gelanceerd - Bas Koeten Racing meteen op de kar

Cupra TCR
Cupra TCR
Een tijdje geleden meldde Autosport.be reeds dat SEAT plannen had om zijn performance-modellen onder te brengen onder een apart merk genaamd Cupra. Dat merk werd eerder deze week officieel op de wereld losgelaten, met meteen ook een eerste model: de Cupra Ateca - een SUV. Daarnaast heeft de beslissing om Cupra op zijn eigen benen te laten staan ook gevolgen voor de racerij.
Cupra Ateca
Cupra Ateca
De Ateca is het allereerste model dat officieel wordt uitgebracht onder de noemer Cupra. Enigszins vreemd, want de wagen is een SUV en dat link je niet meteen aan sportiviteit. Toch past de wagen volgens de constructeur wel in het concept, onder meer met dank aan een laag zwaartepunt en vooral een 300pk sterke krachtbron met vierwielaandrijving en DSG-7-bak. Volgens Cupra is de krachtbron bovendien een van de technologisch meest vooruitstrevende motoren op de markt.

Cupra TCR
Cupra TCR
Cupra moet dynamiek en kracht ademen en dus is het niet meer dan logische dat ook de motorsportafdeling en racerij-tak van SEAT verhuist naar Cupra. Daaronder valt ook de TCR-machinerie en wie in de Lage Landen de termen SEAT en TCR uitspreekt, komt vaak automatisch terecht bij Bas Koeten Racing. Het Nederlandse team nam naar eigen zeggen zijn achtste en negende TCR-auto van de VAG-groep in ontvangst - een mooi totaal in slechts drie jaar. Bovendien waren de twee wagens de eerste TCR-bolides die officieel onder de Cupra-banier werden uitgebracht.

Foto's: Cupra



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 25 februari 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons