van der Horst

Mexico City: Een voorbeschouwing van de Belgen

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Net zoals een jaar geleden trekken onze landgenoten Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio richting Mexico City. Na een jaar lijkt het voor hen een omgekeerde wereld. Toen kwam D'Ambrosio aan als leider in de tussenstand en hing Vandoorne onderaan. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Een voorbeschouwing van de Belgen.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
In Santiago kende D'Ambrosio wederom pech, net zoals in Riyadh. Het begon al bij de kwalificaties waar hij met technische averij kampte en dat trok hij door in de race. Lang laat de Etterbekenaar zijn kop niet hangen en hij is terug strijdvaardig voor Mexico. Daarenboven is hij ook blij met de nieuwe lay-out van het circuit: "De wagens gaan sneller en we waren allemaal akkoord dat de chicanes zoals die van vorig jaar gewoon te veel rode vlaggen uitlokten. Door deze te verwijderen openen we een deur naar lange rechte stukken en inhaalmogelijkheden en dat is een goeie promotietool voor het kampioenschap."

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Langs de andere zijde vinden we kampioenschapsleider Vandoorne. Terwijl hij vorig seizoen onderaan bengelde met HWA, staat hij nu bovenaan in het klassement, boven de verwachtingen van Mercedes zelf. Gelukkig blijft hij met het team met hun voetjes op de grond. Zij weten goed genoeg dat het seizoen nog lang is. De Rumbekenaar houdt wel van Mexico met zijn fans en zijn nog meer befaamde stadion sectie. Ook hij vindt het nieuwe tracé een interessante opportuniteit: "Als je vergelijkt met vorig jaar, krijgen we meer inhaalmogelijkheden. Ik ben er zeker van dat dit de race veel interessanter zal maken, zeker in het managen van je energie. Hopelijk keren we op het einde goedgezind huiswaarts met een zo hoog mogelijk aantal punten op zak."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 13 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons