van der Horst

Mexico City: André Lotterer pakt eerste pole voor Porsche

André Lotterer - Porsche Formula E Team
André Lotterer - Porsche Formula E Team
André Lotterer pakte tijdens de kwalificaties in aanloop naar de Mexico City E-Prix een eerste pole voor Porsche. De Duitser reed in de Superpole een 1:07.922 en bleef hiermee de Jaguar van Mitch Evans (+ 0.063 sec) en de Mahindra van Pascal Wehrlein (+ 0.278 sec) voor. Tijdens de kwalificaties lieten sommige toppers het afweten terwijl Stoffel Vandoorne straks wederom vanuit de top tien de start zal nemen.
  • LTF
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Zoals helaas verwacht kwamen er maar 23 piloten aan de start in plaats van 24. Volgens de laatste berichten zou Daniel Abt ontslagen zijn uit het ziekenhuis, maar een bericht of de Duitser zal starten is er nog niet gekomen. De kwalificaties zelf verliepen toch enigzins verrassend. De BMW's van Alexander Sims en Maximilian Günther mochten starten in groep één, maar traden niet echt op de voorgrond. Hetzelfde verhaal voor Lucas Di Grassi (Audi) en beide DS Techeetah's. Slecht nieuws ook voor Jérôme D'Ambrosio (Mahindra). De Etterbekenaar had gezien zijn penalty het doel om in de Superpole te geraken en in de top vier te eindigen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan plaats veertien. Hij zal niet alleen als laatste starten, maar ook de zwaarste straf erbovenop krijgen alhoewel dit nog wel bevestigd worden door de stewards.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Zijn ploegmaat Pascal Wehrlein daarentegen kon wel doorstoten naar de Superpole, net als Sam Bird - vanuit groep 1 nota bene -, Sébastien Buemi, André Lotterer - voor de eerste maal voor Porsche -, Nyck de Vries en Mitch Evans. Wehrlein kon al direct Bird en Buemi achter zich houden, waardoor hij al zeker is van een lichtere straf dan zijn ploegmaat. Toch was het Lotterer die indruk maakte en een mooie tijd reed. De Vries kon niet aan die tijd aankomen en dus waren alle ogen gericht op Evans. Maar de Kiwi kon niet verhinderen dat Lotterer Porsche zijn allereerste pole schonk. Kampioenschapsleider Stoffel Vandoorne reed net zoals in Santiago een degelijke kwalificatietijd en zal - dankzij het wegvallen van Wehrlein - om 23 uur vanaf een tiende plaats starten.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons