van der Horst

Mexico City: Mahindra Racing start al zeker achteraan

Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Nog voordat de E-Prix in Mexico van start is gegaan, weten Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein reeds dat het voor hen een uiterst lastige race zal worden. Beide heren moeten al zeker achteraan starten, omdat het Mahindra team een inbreuk pleegde op het reglement. Bovendien volgt er ook nog een penalty tijdens de race. De reden is te vinden bij een beslissing van de stewards om beide rijders een straf van 40 gridplaatsen te geven. Hierdoor zullen de kwalificatiesessies nog belangrijker worden voor de Etterbekenaar en de Duitser...
  • STX Motorhomes
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
In de Formule E krijgt elke rijder per seizoen twee versnellingsbakken. Het Indische team besloot om niet alleen één versnellingsbak te veranderen, maar beide exemplaren en dat nog eens op beide wagens. Daarvoor bedachten de stewards beide rijders met een gridstraf van 40 plaatsen, 20 plaatsen per versnellingsbak. Aangezien het startveld uit "slechts" vierentwintig wagens bestaat, gaan beide bolides ook nog een extra straf krijgen tijdens de race. Wat voor straf hangt van de kwalificatiesessies af. Als beide wagens binnen de top vier eindigen, zal het bij een drive-through penalty blijven. Alles daarbuiten resulteert direct in een stop and go penalty van 10 seconden.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons