van der Horst

Mexico City: Sam Bird snelste tijdens laatste vrije training

Sam Bird - Envision Virgin Racing
Sam Bird - Envision Virgin Racing
Tijdens de tweede vrije training was het Sam Bird die als snelste uit de bus kwam. De Brit reed met zijn Envision Virgin Racing Audi een 1:07.672 en bleef hiermee de DS Techeetah van Antonio Félix da Costa (+ 0.119 sec) en de Jaguar van Mitch Evans (+ 0.353 sec) voor. In tegenstelling tot de vorige sessie verliep alles een pak rustiger met minder incidenten, maar wel zonder Daniel Abt.
Meer beelden over het incident werden vrijgegeven waarbij je kon zien dat Abt op de volle 250 Kw in de barrières ging. De Duitser kwam er zonder kleerscheuren uit, maar er werd geopteerd om hem over te brengen naar het ziekenhuis via helikopter voor een check-up. Zijn wagen daarentegen is een ander verhaal. Het monoque geraakte beschadigd waardoor de mecaniciens zich wendden tot een reserve exemplaar en nu een race tegen de tijd moeten afleggen om de wagen klaar te krijgen voor de kwalificatiesessies om 18.45 uur Belgische tijd.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Gezien de tweede sessie zonder zware incidenten verliep, kregen we een beter beeld van hoe de piloten er voor staan. Sam Bird liet zich opmerken door in de laatste twee minuten onder de tijd van Félix da Costa te duiken waarna niemand sneller ging. Nog in de top vijf vonden we ook Stoffel Vandoorne terug, die eerder dan de Brit zijn snelste ronde aflegde en uiteindelijk maar + 0.431 sec moest toegeven. Jérôme D'Ambrosio was in het begin vooraan te vinden, maar eens de tijden daalden viel de Etterbekenaar terug naar een elfde plaats op bijna negen tienden van de paarse Audi.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 15 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons