van der Horst

Michiel Haverans debuteert met Belgium Racing in Porsche Carrera Cup Benelux!

Michiel Haverans
Michiel Haverans
De Porsche Carrera Cup Benelux trekt dit weekend naar de provincie Drenthe in het Noordoosten van Nederland. Op het befaamde TT Circuit in Assen wordt het startschot gegeven voor de tweede helft van het seizoen 2022 in de Porsche Carrera Cup Benelux. Belgium Racing zet dit weekend een Porsche 911 GT3 Cup type 992 in voor de snelle Michiel Haverans, die eerder dit jaar al van zich liet spreken in de Porsche Endurance Trophy Benelux.

“Vorig jaar hebben we met DD2 een exclusieve eventlocatie gelanceerd die meer dan 150 bedrijven samenbrengt en helaas valt het dagdagelijks management daarvan zeer moeilijk te combineren met een intensief programma in de Porsche Carrera Cup Benelux”, verduidelijkt Dylan Derdaele, regerend kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. “Het is daarom met zeer veel pijn in het hart dat ik verstek moet geven voor de tweede seizoenshelft. We zijn niet over een nacht ijs gegaan, zeker omdat ik erop gebrand was om de resterende drie manches voor de zege te strijden nadat ik dit seizoen tot dusver het geluk niet echt aan mijn zijde had. Michiel heeft dit jaar in elke race waar hij aan de start stond mooie dingen laten zien en ik ben ervan overtuigd dat hij zich met de steun van Belgium Racing ook in de Porsche Carrera Cup Benelux zal laten opmerken.”

“Ik ben enorm dankbaar dat ik in 2022 deze kans al krijg”, vertelt een uitgelaten Michiel Haverans. “De intentie was om dit seizoen een goede basis te leggen, maar de goede resultaten uit de Porsche Endurance Trophy Benelux hebben mijn sponsors ertoe doen besluiten een tandje bij te steken. Ik ben Ivar en Begetube bijgevolg heel erkentelijk voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Ik kijk enorm hard uit naar de strijd in een competitief kampioenschap als de Porsche Carrera Cup Benelux en ben ook vereerd dat Porsche mij in staat stelt toe te treden tot de Talent Pool. Dat is het opleidingsprogramma binnen het kampioenschap onder supervisie van levende legende Dirk Werner waarbij jonge talenten een professionele omkadering krijgen op en naast de wedstrijden. Ik hoop via de Talent Pool nog sneller stappen vooruit te kunnen zetten en ben ook tevreden dat mijn coach Marc Goossens betrokken blijft in het verhaal.”

“Michiel heeft dit seizoen tot dusver absoluut de verwachtingen ingelost en voor Belgium Racing is het bijgevolg een goed moment om hem te laten doorstromen naar de Porsche Carrera Cup Benelux”, bevestigt Marc Goossens, bij Belgium Racing verantwoordelijk voor de sportieve programma’s. “Het is uiterst motiverend om een rijder in de rangen te hebben die betrokken wordt in het Talent Pool-programma als bonus bij de omkadering die we vanuit ons team bieden. Het is uiteraard jammer dat zowel Dylan als Koen niet meer van de partij kunnen zijn door hun drukke professionele agenda’s, maar met Michiel hebben we zonder twijfel ook een talent in huis dat op termijn zal strijden voor de titel.”

Op vrijdag staan er op het TT Circuit in Assen twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door de kwalificaties op zaterdagochtend. Later op de dag en op zondag volgt er tot slot telkens een race over 30 minuten + 1 ronde.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 4 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day Assen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons