van der Horst

Mid-Ohio: Jan Heylen komt net te kort voor winst

AWA McLaren houdt Wright Motorsports Porsche van zich af
AWA McLaren houdt Wright Motorsports Porsche van zich af
Bij de Michelin Pilot Challenge race te Mid-Ohio mochten Ryan Hardwick en Jan Heylen met de Wright Motorsports Porsche vanaf pole starten, maar de Gelenaar kwam net te kort voor winst. Die ging naar de AWA McLaren van Kumo Wittmer en Chris Green. Bryce Ward en Alec Udell met de Winward Racing Mercedes vervolledigden het podium.
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Hoewel Hardwick op vrijdag de pole pakte, lang kon de Amerikaan - die overigens zijn eerste race reed na de zware crash in Daytona eind januari - er niet van genieten. De azuurblauwe Porsche lag namelijk in het begin constant in gevecht met de McLaren van Wittmer en beiden moesten ook nog rekening houden met de Team TGM Chevrolet, die na de pitstops de leiding erfde. Op 18 minuten van het einde was het Green die met zijn inhaalmanoeuvre de leiding overnam. Heylen kon eveneens volgen en bestookte de Canadees, maar moest aan de meet uiteindelijk een halve tel toegeven en tevreden zijn met de tweede plaats.

Bryan Herta Autosport with Curb Agajanian - Hyundai Elantra TCR
Bryan Herta Autosport with Curb Agajanian - Hyundai Elantra TCR
Voor Denis Dupont en Rory van der Steur werd het wederom een moeilijke wedstrijd. Nochtans verliep het begin van de wedstrijd niet slecht voor de Van der Steur Racing Hyundai. De Amerikaan kon zich vooraan handhaven en vocht mee voor de leiding, maar nadat Dupont het stuur overgenomen had, moest onze landgenoot maar liefst nog eens driemaal de pits opzoeken alvorens hij moest opgeven. De winst ging naar Parker Chase en Ryan Norman, die de Hyundai Elantra TCR van Bryan Herta Autosport with Curb-Agajanian de eerste winst schonken.

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons