van der Horst

Mid-Ohio: Nick Catsburg schenkt BMW derde zege

Nick Catsburg
Nick Catsburg
Voor de derde ronde van de IMSA iRacing Pro Series trokken de heren richting het virtuele Mid-Ohio en opnieuw trok BMW aan het langste eind. Niet kampioenschapsleider Bruno Spengler, maar teamgenoot Nick Catsburg ging deze week met de overwinning lopen. De Nederlander eindigde voor Turner Motorsport-piloot Robby Foley en BMW fabriekspiloot Connor De Phillippi. Laurens Vanthoor kwam eveneens in actie en moest wederom een inhaalrace rijden.
  • Skylimit Events
Hoewel het weer een heus BMW-feestje was, waren er toch een paar sleutelmomentjes die het wedstrijdverloop tekenden. In het laatste halfuur verdedigde Shane Van Gisbergen in zijn BMW de leidersplaats, tot hij lichtjes aangetikt werd door Catsburg. Hierdoor viel de Nieuw-Zeelander compleet weg, waardoor er nog drie piloten vooraan overbleven. Spengler, winnaar van de vorige twee manches, probeerde de leiding over te nemen van de Nederlander, maar hij kwam hierdoor eveneens in de problemen. Later zou hij nog eens betrokken geraken bij een ongeval waardoor hij pas als zesde over de meet bolde.

Doordat Foley opgehouden werd in het verkeer en tegelijkertijd nog eens aangevallen door De Phillippi, kon Catsburg zonder problemen naar zijn eerste overwinning rijden. Achter dat trio eindigde Philipp Eng op een vierde plaats nadat hij vanaf de 46ste plek was gestart. Mazda Motorsports-piloot Harry Ticknell vervolledigde de top 5 en was ook tevens eerste niet-BMW. Laurens Vanthoor kende net als in Laguna Seca een slechte start, maar kon zich toch terug opwerken naar het middenveld. Hij eindigde uiteindelijk op een 21ste plaats.

Foto: BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 1 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons