van der Horst

Mid-Ohio: Wederom zeges voor Acura en Corvette

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
Het IMSA WeatherTech SportsCar Championship trok dit weekend richting Mid-Ohio en het waren Helio Castroneves en Ricky Taylor die met de zege huiswaarts keerden. Hiermee pakten de Braziliaan en de Amerikaan voor een derde keer op rij de overwinning. Beide wagens van Acura Team Penske waren constant vooraan te vinden en was het uiteindelijk de #7 die aan het langste eind trok, al moest er in de slotfase nog verdedigd worden tegen Cadillac.
Felipe Nasr en Pipo Derani kwamen met hun roodgetooide Whelen Engineering Cadillac nog dicht bij de overwinning. Aan de meet kwamen ze namelijk maar zes tiende tekort op de winnaars. Dat gebeurde mede dankzij een neutralisatie die kort voor het einde van de race het veld bij elkaar bracht. Juan-Pablo Montoya in zijn Acura had pech bij de laatste herstart. De Colombiaan maakte een spin, waardoor hij uiteindelijk zelfs niet meer over de finishlijn kwam. Hierdoor kreeg de Wayne Taylor Racing Cadillac van Renger van de Zande en Ryan Briscoe de derde plaats cadeau.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Pratt & Miller heeft in Mid-Ohio met een dubbel weer orde op zaken gezet na de BMW-zege in Road Altanta. Antonio Garcia en Jordan Taylor pakten hun derde overwinning in de laatste vier wedstrijden. Derde werd de BMW van Bruno Spengler en Connor de Phillippi, in een veld dat het zonder de Porsches moest stellen nadat de constructeur drie van de vier piloten in quarantaine had geplaatst na Le Mans.

In GT Daytona ging de overwinning naar de AIM Vasser Sullivan Racing Lexus RC-F GT3 van Andrew Telitz en Jack Hawksworth, die aan de meet acht tienden voorsprong had op de Riley Motorsports Mercedes van Gar Robinson en Lawson Aschenbach. Ryan Hardwick en Patrick Long vervolledigden met de Wright Motorsports Porsche het podium.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 28 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons