van der Horst

Mid-Ohio: Winst voor Moritz Kranz en Muehlner Motorsports America in IMSA Prototype Challenge

Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Voor de derde wedstrijd van de IMSA Prototype Challenge trok Muehlner Motorsports America alleen met Moritz Kranz richting Mid-Ohio aangezien Laurents Hörr zich dit weekend in Oostenrijk bevond. Toch deerde dit de Duitser niet en hij pakte in zijn eentje zowel de pole als de overwinning en wist zo de tweede winst van het seizoen te claimen. Al had Kranz weinig overschot aan de meet op de Jr III Racing Ligier van Terry Olson en Mike Skeen.
Kranz was in bloedvorm en dat toonde zich, aangezien hij in het uur en 45 minuten dat de rijders voorgeschoteld kregen maar drie ronden niet aan de leiding reed. Toch kon de Duitser nooit op zijn lauweren rusten. In de race was het vooral de Performance Tech Motorsports Ligier van Rasmus Lindh en Dan Goldburg die de Muehlner Motorsports America Duqueine belaagde, maar op vier minuten van het einde moesten zij hun wagen aan de kant parkeren.

Iemand die indrukwekkend was, was Skeen. De Amerikaan baande zich een weg naar voren in de laatste 22 minuten van de race en kwam maar 0.456 seconden tekort om de winst te pakken. Winnaar in Sebring, de MLT Motorsports Ligier van Dakota Dickerson en Josh Sarchet, eindigde als derde nadat de rijders zich terug een weg naar voren vochten na een drive through penalty. In de stand neemt Kranz nu de leiding over van Dickerson en Sarchet met 40 punten voorsprong. Voor de volgende race er aankomt is er wederom eerst een lange pauze aangezien die pas op 2 juli in Watkins Glen plaats vindt.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons