van der Horst

Misano: Recordgrid voor GT4 European Series

GT4 European Series te Spa 2016
GT4 European Series te Spa 2016
Dit weekend gaat in het Italiaanse Misano ook de GT4 European Series Northern Cup van start. De Northern Cup is de nieuwe incarnatie van het Europees Kampioenschap GT4, nadat SRO vorig jaar besliste deze serie op te splitsen in een Northern Cup en een Southern Cup. Die laatste wordt samen verreden met het Frans GT-kampioenschap. Dat GT4 in de lift zit, moge duidelijk zijn; dat bewijst onder meer het record aantal inschrijvingen dat SRO ontving voor de seizoensopener. Niet minder dan 33 bolides reizen af naar het circuit aan de Adriatische kust.
  • St. Paul
Jörg Viebahn/Peter Terting - Porsche Cayman PRO4 GT4
Jörg Viebahn/Peter Terting - Porsche Cayman PRO4 GT4
Dit jaar bezoekt de GT4 Europen Series de omloop voor de derde keer, nadat het ook in 2014 als seizoensopener geboekt stond, terwijl het in 2015 de kampioenen mocht kronen. Net als drie seizoenen geleden worden ook dit jaar de degens een eerste maal gekruist in Misano en dat op zaterdagavond bij een wedstrijd verreden in het duister. In tegenstelling tot de GT3, is Porsche in GT4 enorm populair bij de deelnemende teams. Meer dan een derde van het veld wordt gestoffeerd door materiaal uit Weissach, al betreft het wel verschillende type wagens.

Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Eveneens goed vertegenwoordigd, vanwege de Reiter Engineering Young Stars competitie, is KTM. Niet minder dan 8  KTM X-Bow's zijn ingeschreven, waaronder één exemplaar voor onze talentvolle landgenoot Jamie Jason Vandenbalck, een bolide die hij deelt met de 21-jarige Noorse vicekampioen Mads Siljehaug. Verder zien we Maserati GranTurismo MC, terwijl ook de McLaren 570S GT4, overigens debuterend in de serie, in drievoud aan de start verschijnt.

Racing Team Holland by Ekris - BMW M4 GT4
Racing Team Holland by Ekris - BMW M4 GT4
Nog Belgische inbreng is er bij Aston Martin. RACB National Team-lid Denis Dupont zal één van de twee aanwezige Aston Martin Vantage GT4 delen met regerend Am-kampioen Jérôme Demay. Team Ekris vertegenwoordigt de kleuren van BMW, met één exemplaar van de M4 voor drievoudig kampioen Ricardo van der Ende, dit jaar gekoppeld aan Max Koebolt. Verder zien we ook één exemplaar van de Sin R1 en één Nissan 370Z.

Foto's: Niels Vaeck & GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op dinsdag 28 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons