van der Horst

Monaco: António Félix da Costa start vanaf pole

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
De kwalificaties van de Monaco ePrix zitten erop en het is António Félix da Costa die met zijn DS Techeetah straks vanaf de pole mag starten. Nochtans was de Portugees niet de snelste van het veld tijdens de kwalificaties want die eer ging zowel naar Robin Frijns (Envision Virgin) als Mitch Evans (Jaguar), die naar de Superpole geraakten vanuit de eerste groep, maar beide heren starten respectievelijk op plaatsen twee en drie.
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
De eerste groep was nochtans één van de meest rommelige van de sessies. Vooral Nyck de Vries (Mercedes) en Sam Bird (Jaguar) hadden een kleine aanvaring in de aanloop naar hun snelle rondje. Voor de Vries was het na de tweede sector wel voorbij omdat hij een foute knop raakte en zo anderhalve seconde moest toegeven. Ook Bird kwam niet verder dan een zestiende plek. Stoffel Vandoorne opende in zijn Mercedes de groep, maar uiteindelijk zou het plaats vijftien worden voor de Rumbekenaar en dat terwijl Frijns en Evans wel konden doorstoten. Nog opvallend tijdens de reguliere kwalificaties was de crash van Sérgio Sette-Câmara (Dragon / Penske Autosport) in Antony Nogues, waardoor Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) en Tom Blomqvist (NIO 333) een herkansing kregen.

Naast Frijns en Evans, die overigens heel de reguliere kwalificaties één en twee lagen, konden ook Félix da Costa, Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), Maximilian Günther (BMW) en Oliver Rowland (Nissan e.Dams) doorstoten naar de Superpole. Voor Rowland werd de Superpole eigenlijk al snel een gewoon trainingsrondje. De Brit kwam namelijk te laat buiten en zag zijn tijd geschrapt worden. Vergne zette daardoor de miktijd op de tabellen. Terwijl Günther er niet over geraakte, lukte zijn teamgenoot dit wel. Het was nog uitkijken naar de twee tenoren uit groep één, maar ook zij kwamen net een haar te kort voor pole. Wel uniek: de top vier was maar 59 duizendsten van een seconde van elkaar gescheiden.

Nu is het aftellen naar de race, die om 16:04 uur van start gaat.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons