van der Horst

Monaco: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training van thuisrace

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Ferrari was vandaag de snelste op het Circuit de Monaco. Charles Leclerc klokte de snelste tijd voor teamgenoot Carlos Sainz in 1:11.684. Sainz was amper een tiende van een seconde trager. Lewis Hamilton (Mercedes) vervolledigde de top drie (+0.390). Uiteindelijk werd de sessie vijf minuten vroeger beëindigd door een rode vlag. Mick Schumacher (Haas) raakte aan het casino de barrière en had geen andere keuze dan zijn wagen met een lekke band te parkeren aan de Nouvelle Chicane.
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
In vergelijking met de eerste vrije training deze ochtend, reden de twintig racers voornamelijk op de zachte banden. Max Verstappen klaagde over de radio dat zijn Red Bull-wagen nogal onstuimig was. Dat weerhield de Nederlander er echter niet van een vierde tijd neer te zetten (+0.397). Valtteri Bottas (Mercedes) kon niet mee met de top vier en eindigde op de vijfde plaats (+0.423). Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (AlphaTauri), Sergio Perez (Red Bull), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Sebastian Vettel (Aston Martin) vervolledigden de top tien. De volledige resultaten vindt u hier.

Yuki Tsunoda - AlphaTauri
Yuki Tsunoda - AlphaTauri
De sessie begon erg rustig, maar met nog meer 'traffic' als tijdens de eerste sessie in de ochtend. Verstappen en Hamilton wisselden continue aan de top, maar uiteindelijk waren het dan toch de Ferrari's die laat in de vrije training de bovenhand namen. Ook nu noteerden we enkele pechvogels, zo raakten rookies Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Mick Schumacher beiden de vangrail. Tsunoda kon daardoor de sessie niet verderzetten en eindigde dan ook op plaats twintig. Schumacher probeerde nog naar de pits te rijden, maar kwam niet verder dan de Nouvelle Chicane na de tunnel. De FIA vond dat de Haas onveilig geparkeerd stond en de sessie werd stilgelegd met een rode vlag. Desondanks de vraag van teams om de sessie te herstarten voor eventuele 'practice starts', besloot Michael Masi, directeur van de FIA, de tweede vrije training af te ronden.

Op vrijdag vindt er geen F1-actie plaats in de straten van Monaco. Vrije training drie begint daarom zaterdagochtend om 12u.

Foto's: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons