van der Horst

Monaco: Guanyu Zhou domineert eerste sprintrace

Guanyu Zhou #3 en Felipe Drugovich #4 - UNI-Virtuosi
Guanyu Zhou #3 en Felipe Drugovich #4 - UNI-Virtuosi
Guanyu Zhou domineerde deze middag de eerste Formule 2 sprintrace op het Circuit de Monaco. Zijn UNI-Virtuosi-teamgenoot Felipe Drugovich vergezelde hem op het podium. Roy Nissany (Dams) scoorde zijn eerste F2-podium en vervolledigde de top drie. Met nog vijf ronden te gaan, crashte Gianluca Petecof (Campos Racing) aan de zwembadsectie. De safety car kwam op het circuit en verdween weer met nog drie ronden te gaan. Uiteindelijk passeerde Marcus Armstrong (Dams) in extremis Jehan Daruvala (Carlin) op het rechte stuk in de laatste ronde voor de tiende plaats wat de Kiwi de pole oplevert voor de tweede sprintrace morgenvoormiddag.
Zhou leidde de race van start tot finish, nadat hij de pole kreeg door middel van de 'reversed grid'. Christian Lungaard (ART Grand Prix) zette meteen de aanval in nadat hij Drugovich voorbijstak bij de start. Hij moest echter opgeven toen de motor het begaf. Daardoor moet de Deen morgen achteraan de grid starten, samen met Robert Shwartzman (Prema Racing). De Rus reed in de eerste ronde tegen de barrière aan het casino en moest een ronde later de strijd staken. In de voorlaatste ronde raakte Marino Sato (Trident) de muur in Sainte Dévote. Ook hij zal dus achteraan starten. De volledige resultaten vindt u hier.

Roy Nissany - Guanyu Zhou - Felipe Drugovich
Roy Nissany - Guanyu Zhou - Felipe Drugovich
Door middel van de 'reversed grid' op basis van de uitslag van de race, zal Armstrong dus morgen bij de tweede sprintrace op pole starten, gevolgd door Liam Lawson (Hitech Grand Prix), Oscar Piastri (Prema Racing), Theo Pourchaire (ART Grand Prix) - die in de derde race vanop de pole vertrekt - Dan Ticktum (Carlin), Jüri Vips (Hitech Grand Prix) en Ralph Boschung (Campos Racing). De top drie van vandaag, vervolledigt de top tien. 

De tweede sprintrace van de Formule 2 op het Circuit de Monaco vindt morgen plaats om 8u20.

Foto: Georges De Coster



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons