van der Horst

Monaco: Jean-Éric Vergne op pole

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne start op pole voor de Monaco E-Prix. De Fransman eindigde met zijn DS Techeetah weliswaar op een tweede plaats tijdens de Superpole achter Oliver Rowland, maar dankzij een gridpenalty voor de Brit promoveert de huidige kampioen naar de koppositie. Wie naast Vergne zal plaatsnemen is op dit moment niet zeker. De stewards stelden namelijk een onderzoek in naar de als derde geklasseerde Mitch Evans (Jaguar). Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio hadden moeite tijdens de kwalificaties en eindigden buiten de top 10.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Zoals gewoonlijk kon niemand uit de top vijf in de stand zich plaatsen voor de Superpole. Zo maakte André Lotterer (DS Techeetah) een fout tijdens zijn snelle rondje en eindigde zelfs laatst op bijna een seconde van teamgenoot Vergne. Toch was er een verrassende naam in de Superpole. Felipe Massa reed met zijn Venturi een dijk van een kwalificatierondje en kon zich met sprekend gemak plaatsen voor de Superpole, samen met Vergne, Pascal Wehrlein, Sébastien Buemi, Oliver Rowland en Mitch Evans. Voor Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio was het een moeilijke sessie in een veld dat zeer nauw aan elkaar gewaagd was. Vandoorne viel net buiten de top 10 en start vanaf plaats 11, terwijl D'Ambrosio door zijn gridpenalty naar de 20ste plaats terugvalt.

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
In de Superpole was het Evans die direct een toptijd op de tabellen zette, maar hij zag al snel Rowland de kop overnemen. Aangezien de Brit sowieso drie plaatsen ging zakken, was het uitkijken wie oftewel er over ging oftewel tweede ging worden. Uiteindelijk was het Vergne die op 21 duizendsten van een seconde eindigde van de Nissan en zo automatisch de pole verzilverde. Wie naast hem zal starten zal afhangen van het onderzoek dat de stewards hebben ingesteld tegen Mitch Evans vanwege Superpole procedures. Als hij toch bestraft wordt zal het Pascal Wehrlein zijn die vanaf plaats twee mag starten. Nu is het afwachten naar de E-Prix, die plaatsvind vanaf 16:30 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons