van der Horst

Monaco: Larry Ten Voorde op pole voor de Porsche Supercup race

Larry Ten Voorde - Team GP Elite
Larry Ten Voorde - Team GP Elite
De Nederlander Larry Ten Voorde (Team GP Elite) was de snelste in een geanimeerde kwalificatiesessie voor de Porsche Mobil 1 Supercup. De Brit Harry King (BWT Lechner Racing), drie weken geleden op Spa-Francorchamps nog winnaar van de twee eerste races van de Porsche Carrera Cup Benelux, realiseerde de tweede chrono.
Porsche Mobil 1 Supercup @ Circuit Monaco
Porsche Mobil 1 Supercup @ Circuit Monaco
Met een ronde in 1:34.500 pakte Ten Voorde de pole voor de Porsche Mobil 1 Supercup race in het voorprogramma van de GP van Monaco. King moest maar 0.57 seconde toegeven op de tijd van de Nederlander. Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras) realiseerde de derde chrono, Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) en Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) maakten de top vijf vol. Jaap van Lagen (Martinet by Almeras) klokte de twaalfde chrono. Benjamin Paque (CLRT) is onze enige landgenoot bij de 28 deelnemers. Voor zijn eerste race in de cup en dat op het moeilijke circuit van Monaco, realiseerde hij de zesentwintigste tijd.

UPDATE: Harry King zag zijn tijd geschrapt omdat deze gerealiseerd werd onder geel, Boccolacci zal nu als tweede starten.

Foto's: Porsche AG
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons