van der Horst

Monaco: Liam Lawson dan toch niet op pole

Amaury Cordeel (25) - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel (25) - Van Amersfoort Racing
In Monaco wordt de kwalificatie voor de formule 2 in twee sessies ingedeeld. De snelste rijder uit de snelste sessie krijgt de pole, de snelste piloot uit de andere sessie neemt dan plaats op de eerste rij op P2. Dit jaar was Liam Lawson (Carlin) de snelste rijder op de piste gedurende de kwalificaties met een ronde in 1:21.229. In de andere sessie was Théo Pourchaire (ART Grand Prix – 1:21.535) de snelste, hij start de hoofdrace van op de tweede plaats. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) kwam uit in de snelste sessie en reed er de tiende tijd, goed voor de tiende startlijn dus.
Het leek er lang op dat Felipe Drugovich (MP Motosport) de pole zou pakken maar de Braziliaan op het einde van de sessie ging de Braziliaan in de fout en raakte de muur. Liam Lawson en Ayumu Iwasa (DAMS) profiteerden daarvan om in de laatste instantie nog onder de tijd van Felipe Drugovich te gaan, al werden er toen heel wat gele vlaggen gezwaaid. Jack Doohan (Virtuosi Racing) en Marcus Armstrong (Hitech GP) maakten de top vijf vol.

In de tweede kwalificatiesessie ging de snelste tijd naar Théo Pourchaire, maar hij was net iets minder snel dan Lawson en moet in de hoofdrace dus van op de tweede positie starten. Jüri Vips (Hitech GP) klokte de tweede tijd voor Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System), Jehan Daruvala (Prema Racing) en Jake Hughes (Van Amersfoort Racing).

UPDATE: Na de race werden de snelste tijd van  zowel Lawson als Iwasa geschrapt omdat zij niet voldoende inhielden daar waar de gele vlaggen getoond werden na de crash van Drugovich. De Braziliaan krijgt zo alsnog de pole toebedeeld, Pourchairestart naast hem op de tweede plaats. 

Foto: Ronald Janssens
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons