van der Horst

Monaco : Dan Ticktum krijgt zege cadeau na diskwalificatie van Liam Lawson

Liam Lawson - Hitech GP
Liam Lawson - Hitech GP
Liam Lawson (Hitech) kwam op zaterdagmorgen als eerste over de lijn in de tweede sprintrace voor de FIA Formule 2 te Monaco. Dan Ticktum (Carlin) kwam als tweede over de meet, maar werd later tot winnaar uitgeroepen nadat Lawson gediskwalificeerd werd na het vinden van een technische inbreuk op zijn wagen. Oscar Piastri (Prema Racing) werd alzo tweede, Jüri Vips (Hitech) kreeg de laatste podiumtrede toegewezen.
Podium F2 sprintrace 2 Monaco
Podium F2 sprintrace 2 Monaco
Lawson stond alleen op de voorste startlijn nadat Marcus Armstrong (DAMS), die vanop de pole zou starten, wegens technische problemen de race vanuit de pits moest aanvatten. De piste was nog grotendeels vochtig en Oscar Piastri (Prema) die op de tweede startrij stond profiteerde van het drogere deel van de baan om de leiding te nemen bij de start. Lawson bleef Piastri onder druk zetten en in de zesde ronde geraakte hij voorbij de Australiër en nam afstand van zijn tegenstander. In de slotfase van de wedstrijd kwam Ticktum, die ook Piastri was voorbij gestoken, nog sterk opzetten maar hij kon Lawson niet bedreigen, niettegenstaande een late safety car-periode het peloton weer bijeen bracht.  

Guanyu Zhou - UNI Virtuosi
Guanyu Zhou - UNI Virtuosi
Na Lawson, Ticktum en Piastri kwam Jüri Vips (Hitech) als vierde over de lijn nadat hij voorbij Théo Pourchaire (ART Grand Prix) wist te geraken. Ralph Boschung (Campos) pakte de zesde plaats, hij ging Richard Verschoor (MP Motorsport), Lirim Zendeli (MP Motorsport), Jehan Daruvala (Carlin) en Jack Aitken (HWA Racellab) vooraf. Leider in de puntenstand Guanyu Zhou (UNI Virtuosi) koos om de pits op te zoeken om rubbers te wisselen, maar dat bleek de verkeerde keuze, hij eindigde als laatste op twee ronden van de winnaar. De hoofdrace vindt zaterdagavond om 17u15 plaats.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons