van der Horst

Monaco: Lucas di Grassi bovenaan tijdens eerste vrije trainingen

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Schaeffler
Onder een stralende zon heeft Lucas di Grassi in Monaco de eerste vrije trainingen als snelste afgesloten. De Braziliaan reed met zijn Audi een 50.183 en bleef hiermee de Envision Virgin Racing Audi van Sam Bird en de Jaguar van Mitch Evans voor. Hiermee verpulvert di Grassi het ronderecord dat twee jaar geleden op de tabellen werd gezet met maar liefst twee seconden. De Belgen Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio waren mee bij de les en bleven dicht bij de koplopers.
De eerste training werd zonder al te zware problemen afgewerkt en voornamelijk getekend door het geflirt met de stalen barrières rond het circuit. Vooral bij Anthony Noghes - de laatste bocht van het circuit - kwamen verschillende piloten akelig dicht bij de vangrails. Toch werd het naar goede gewoonte in de eindfase van de sessie een race om wie de snelste tijd kon afleggen. Uiteindelijk was het di Grassi die als snelste de ochtend afsloot en zal het in de tweede training uitkijken zijn wie er onder de 50 seconden kan duiken.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Jérôme D'Ambrosio begon goed aan zijn weekend. De Etterbekenaar was verschillende malen bovenaan de tabellen te vinden en sloot de eerste sessie af op een twaalfde plaats op meer dan vijf tienden van de Audi. Stoffel Vandoorne kwam deze ochtend als laatste op de baan en sloot uiteindelijk de sessie af op een tiende plaats met minder dan vijf tienden achter op de eerste plaats. De tweede vrije training gaat van start vanaf 10 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons