van der Horst

Monaco: Mercedes zal ontwerp wielmoer herzien na incident met Bottas

Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zal Mercedes de wielmoeren moeten nazien voor de volgende race. De Oostenrijker noemt het incident uit de Grote Prijs van Monaco met Valtteri Bottas en de geblokkeerde wielmoer "catastrofaal". Mercedes zal nu het ontwerp en materiaal van het onderdeel herbekijken, zodat "het probleem zich nooit meer voor doet".
  • De Swert Opticiens
Een probleem met het wielpistool van Mercedes zorgde ervoor dat de wielmoer van het rechtervoorwiel bleef vastzitten. Het wiel kwam niet meer los van de wagen tijdens de pitstop van de Fin, waardoor hij moest opgeven en zo een potentiële tweede plek verloor. Dat betekende dat er geen Mercedes op het podium finishte, met Lewis Hamilton zwak zevende. Hierdoor verliest Mercedes voor het eerst ooit in het hybridtijdperk de leiding in zowel het rijders- als constructeurskampioenschap. 

Toto Wolff liet weten dat het team het probleem zal onderzoeken en oplossen en dat hij de betrokken monteur niets verwijt. "Als je mij een wielpistool geeft, zal ik precies hetzelfde doen. Er zijn altijd meerdere factoren die bijdragen tot zo'n ernstig probleem en in dit geval moeten we het ontwerp en het materiaal van onze wielmoer herzien", aldus de Oostenrijker aan F1.com. “Eigenlijk is de betrokken monteur binnen het pitstopteam één van snelsten. Dingen komen altijd samen, het is nooit één iemands schuld. Er spelen altijd meerdere factoren."

Na Monaco telt Mercedes nu  één punt minder dan Red Bull in het klassement. Hamilton telt in de aanloop naar de Grote Prijs van Azerbeidzjan vier punten achterstand op Max Verstappen. 

Foto: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons