van der Horst

Monaco: Oliver Rowland besluit vrije trainingen als snelste

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Terwijl de wolken meer en meer opdoemen in Monaco, was het Oliver Rowland die met zijn Nissan e.Dams de vrije trainingen als snelste afsloot. De Brit eindigde de sessie met een 49.847 en bleef hiermee de DS Techeetah's van Jean-Éric Vergne en André Lotterer voor. Zij waren overigens de enige drie piloten die onder de 50 seconden doken in een drukke eindfase. Alexander Lynn (Jaguar) en Lucas di Grassi (Audi) vervolledigden de top vijf.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Voor het overige begonnen meer en meer piloten zich vertrouwd te voelen in de straten van Monte Carlo en zochten dan ook hun limieten op, waarbij ze dan ook soms gemakkelijker een fout maakten. Door de drukte op de baan was het soms gokken om op het juiste moment buiten te komen. Zo ook voor Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne. Beiden konden nog niet echt hun vuist maken tijdens de trainingen en bleven steken op respectievelijk plaats 11 en 13.

De volgende sessie die op het menu staat is de kwalificaties met aansluitend de Superpole. Deze gaat van start om 11:45 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons