van der Horst

Monaco: R-Ace GP boven in beide races

Zane Maloney, Isac Hadjar en Hadrien David - R-Ace GP
Zane Maloney, Isac Hadjar en Hadrien David - R-Ace GP
Niet alleen de Formule 2 en Porsche Supercup vormden het voorprogramma voor de Formule 1 in Monaco, ook het Formule Regional European Championship was van de partij in de ministaat. Het weekend werd vooral gedomineerd door R-Ace GP, dat zowel beide poles als beide overwinningen binnenhaalde dankzij Isac Hadjar en Zane Maloney. Het was vooral de tweede race die het nieuws haalde met de tuimeling van Nicola Marinangeli (Arden Motorsport).
Podium 2021 FREC Monaco Race 1
Podium 2021 FREC Monaco Race 1
Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag mocht Hadjar vanaf de pole starten en de Fransman werd nooit bedreigd voor de winst ondanks de moeilijke condities op de baan, die langzaam opdroogde. Hoewel er nog een safety car uitkwam voor Marinangeli, kon teamgenoot Maloney nooit Hadjar bedreigen voor de winst. En zo kregen we een R-Ace GP 1-2-3, maar daar stak Paul Aron een stokje voor. De Prema Racing-rijder hield Hadrien David net achter zich met maar vier tienden voorsprong. Patrik Pasma (KIC Motorsport) vervolledigde de top vijf.

Crash tijdens openingsronde tweede race FREC
Crash tijdens openingsronde tweede race FREC
De tweede race was meer geanimeerd na de start, waar men net als bij de Porsche Supercup eerder een zware crash kreeg op de heuvel richting Casino. Het begon met twee wagens die elkaar raakten en spinden waardoor alle wagens daarachter vol in de ankers moesten. Het gevolg was dat velen hun voorligger niet meer konden ontwijken en dat Marinangeli zelfs overkop geduwd werd. Alle racers kwamen er zonder kleerscheuren vanaf en even later kon de race herstarten met Maloney op kop. De jongeman uit Barbados moest wel met hand en tand verdedigen tegen Hadjar, die er alles aan deed om zijn tweede overwinning van het weekend te claimen, maar de Fransman moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Ditmaal kon David wel de derde plaats pakken, waardoor R-Ace GP toch een volledig podium te pakken had dit weekend.

In de stand doet Hadjar een goede zaak, gezien koplopers Grégoire Saucy (ART Grand Prix) en Aron tijdens de tweede race geen punten konden scoren en zo de Fransman zien naderen op respectievelijk vijftien en twee punten. Lang kunnen ze wel niet nagenieten want volgende weekend moeten de rijders weer aan de bak, ditmaal is Le Castellet gastheer van dienst.

Foto's: Formula Regional European Championship



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons