van der Horst

Monaco: Theo Pourchaire jongste Formule 2-winnaar ooit in het prinsdom

Podium hoofdrace F2 Monaco 2021
Podium hoofdrace F2 Monaco 2021
Met zijn 17 jaar werd Theo Pourchaire (ART Grand Prix) zaterdag de jongste rijder ooit die de zege behaalde in Monaco in een Formule 2-wedstrijd. De Fransman vertrok vanop de pole, wist bij de start zijn positie te behouden en reed vervolgens een foutloze race. Oscar Piastri (Prema Racing) en Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) mochten mee het podium op.
Start hoofdrace F2 Monaco 2021
Start hoofdrace F2 Monaco 2021
Bij de start wist Theo Pourchaire te weerstaan aan een goed weggekomen Robert Shwartzman (Prema Racing) en de jonge Fransman wist daarop de leiding vast te houden tot aan de finish, goed geholpen door een perfect verlopen pitstop. Dat in tegenstelling tot Shwartzman, waar de bandenwissel alles behalve vlot verliep. Hij viel terug achter Oscar Piastri, Dan Ticktum (Carlin) en Felipe Drugovich. Ticktum probeerde voorbij Piastri te komen, maar misremde zich in Rascasse en eindigde zijn race in de vangrails.

Shwartzman werd vierde en Guanyu Zhou (UNI Virtuosi) sloot de top vijf af. De overige rijders in de top tien waren Ralph Boschung (Campos), Liam Lawson (Hitech GP), Jüri Vips (Hitech GP), Roy Nissany (DAMS) en Richard Verschoor (MP Motorsport).

Foto's: Georges De Coster
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons