van der Horst

Monza: AF Corse Ferrari topt vrije trainingen

Ruberti/Roda - AF Corse Ferrari 458 GTS
Ruberti/Roda - AF Corse Ferrari 458 GTS
Het GT Open kampioenschap komt dit weekend in actie op het circuit van Monza en 20 wagens namen op vrijdag deel aan de twee vrije trainingen. Onder de deelnemers ondermeer onze landgenoot Maxime Soulet, die niet aantreedt me Diederick Sijthoff maar ditmaal de V8 Racing Corvette deelt met Kelvin Snoeks. Enigszins verrassend ging de snelste tijd naar een wagen uit de GTS klasse met de AF Corse Ferrari 458 van Paolo Ruberti en Giorgio Roda.
Monaco Racing Experience McLaren MP4-12C
Monaco Racing Experience McLaren MP4-12C
Onder de 20 deelnemers aan de voorlaatste manche van het jaar, vinden we ook enkele nieuwigheden, zo komt Reiter Engineering voor de eerste maal dit jaar aan de start in het GT Open met de imposante Camaro GT3 en maakt een nieuw team Monaco Racing Experience zijn debuut met een McLaren MP4-12C voor Grant Tromans en Francesco Castellacci.De snelste dagtijd werd in de eerste sessie al neergezet en dat door de AF Corse Ferrari van Roda en Ruberti die een ronde aflegde in 1:48.396. Ook de tweede tijd was voor een Ferrari uit de GTS klasse met
Soulet/Snoeks - V8 Racing Corvette
Soulet/Snoeks - V8 Racing Corvette
het SMP Racing exemplaar van Aicart/Maleev. De snelste Super GT bolide was de Corvette van Soulet en Snoeks met de derde tijd net voor de SRT Corvette van Hamilton/Tutumlu . Met de SMP Racing Ferrari van  Zampieri/Mavlanov werd de top vijf werd afgesloten door nog een wagen uit de GTS divisie. Leiders in het kampioenschap Andrea Montermini en Niccolò Schirò sloten met hun Villorba Ferrari de dag af met de achtste tijd.

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op vrijdag 26 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons