van der Horst

Monza: Race 1: Zege voor Zampieri en Mavlanov – Pech voor Maxime Soulet

Mavlanov/Zampieri - SMP Racing Ferrari 458
Mavlanov/Zampieri - SMP Racing Ferrari 458
Maxime Soulet en Kelvin Snoek leken de zege op zak te hebben in de eerste race voor het GT Open kampioenschap op Monza tot de Corvette in de laatste ronde te kampen kreeg met een haperende benzinepomp en Snoeks nog net de meet haalde in vijfde positie. De zege ging naar de SMP Racing Ferrari van Daniel Zampieri en Roman Mavlanov die de SRT Corvette van Hamilton/Tutumlu en de Ferrari van Montermini/Schirò vooraf ging. De V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos viel uit na twee klapbanden. Montermini en Schirò verstevigen alzo hun leiderspositie in het kampioenschap en het SMP Racing duo Zampieri/Mavlanov schuift op naar de tweede plaats. De overwinning in de GTS klasse was voor de AF Corse Ferrari van Giorgio Roda en Paolo Ruberti.
Start race 1
Start race 1
Hamilton was het snelste weg bij de start en Ruberti moest zijn tweede plaats laten aan Soulet. Ook Zampieri en Ramos gingen wat later voorbij de AF Corse Ferrari. Ondertussen was Soulet genaderd tot vlak achter de SRT Corvette en de Belg begon Hamilton onder druk te zetten. In de vijfde ronde viel de Reiter Camaro stil op de piste en een ronde later werd de Corvette van Ramos het slachtoffer van een klapband.


Soulet vs Hamilton
Soulet vs Hamilton
In de elfde ronde ging Soulet eindelijk voorbij Hamilton en de Belg kwam de pits in voor de rijderswissel met een voorsprong van 4 seconden op de gele SRT Corvette.  Na de verplichte pitstops vonden we Snoecks op kop voor Roda, Mavlanov en Tutumlu. Pastorelli werd op de tweede V8 Racing Corvette opnieuw het slachtoffer van een klapband en parkeerde de Corvette aan de kant met schade aan het koetswerk. Tegen het einde van de race ontspon er zich een hevige strijd tussen Mavlanov en Tutumlu voor de tweede plaats tot de Corvette rijder een foutje maakte en wat terugviel. Met de meet in zicht vertraagde de leidende Corvette aanzienlijk en Snoeks kon met moeite de meet bereiken, de Nederlander was dan echter al teruggevallen naar de vijfde plaats.  

GT Open; Monza; Uitslag race 1:

1. Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing Ferrari 458 - Super GT) 1u11:14.228
2. Archie Hamilton/Isaac Tutumlu (SRT Corvette - Super GT) +0.459
3. Andrea Montermini /Niccolò Schirò (Villorba Corse Ferrari 458 – Super GT) +10.588
4. Giorgia Roda/Paolo Ruberti (AF Corse Ferrari 458 – GTS) +16.778
5. Maxime Soulet/Kelvin Snoecks (V8 Racing Corvette – Super GT) +17.406
6. Nikita Zlobin/Luca Persiani (AF Corse Ferrari 458 – GTS) +21.281

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons