van der Horst

Monza: Race 2: Pastorelli en Ramos nemen revanche

Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Zaterdag moest de V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos nog de strijd staken na twee klapbanden, maar de tweede wedstrijd op zondag verliep vlekkeloos voor het duo dat de race won voor teamgenoten Maxime Soulet en Kelvin Snoeks. Soulet reed op het einde van de race in het spoor van de leidende Corvette maar de Belg zag af van een aanval aangezien Pastorelli en Ramos kans maken op de titel en dus de extra punten best konden gebruiken. Ook de derde plaats ging naar Corvette, Tutumlu en Hamilton reden de SRT wagen naar de derde plaats niettegenstaande zij een lange pitstop moesten uitzitten.
start race 2
start race 2
Dankzij deze zege komen Pastorelli en Ramos opnieuw aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Hun voornaamste tegenstanders voor de titel Montermini en Schirò scoorden geen punten, hun Ferrari kende motorproblemen en werd als laatste geklasseerd. Daniel Zampieri en Roman Mavlanov (SMP Ferrari) die vijfde eindigden blijven tweede plaats in de tussenstand.

Pastorelli was bij de start het beste weg en ging als leider de eerste bocht in voor Tutumlu, Enge, Lyons en Snoeks. Even later kwam de motorkap los op de leidende Corvette maar dat hinderde Pastorelli blijkbaar
Podium race 2
Podium race 2
niet die ongestoord verder reed op kop van de race. Bij het openen van de pitwindow slaagde Snoeks er nog in om de derde positie te pakken ten nadele van Enge. Na de verplichte pitstops is het Ramos die de kop had voor Soulet, Maleev en Volker. De SRT Corvette die er een lange stop opzitten had lag vijfde. Soulet bleef braaf in het spoor van leider Ramos rijden terwijl Hamilton er in slaagde om nog twee plaatsen op te klimmen.

GT Open; Monza; Uitslag race 2:

1 Nicky Pastorelli/Miguel Ramos (V8 Racing Corvette – Super GT) 1u01:58.227
2 Maxime Soulet/Kelvin Snoecks (V8 Racing Corvette – Super GT) +0.702
3 Isaac Tutumlu/Archie Hamilton (SRT Corvette – Super GT) +12.597
4 Viacheslav Maleev/José M. Pérez Aicart (SMP Racing Ferrari 458 – GTS) +15.252
5 Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing Ferrari 458 – Super GT) +27.120
6 Nikita Zlobin/Luca Persiani (AF Corse Ferrari 458 – GTS) +32.307
7 Stefano Costantini/Lorenzo Bontempelli (Ombra Racing Ferrari 458 – GTS) +32.434

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 28 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons