van der Horst

Monza: Nabeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Het seizoen van TCR Europe en TCR Benelux werd dit weekend in Monza afgesloten. Een achtste tijd in de kwalificaties en een mooie zesde plaats in de eerste race maken deel uit van de hoogtepunten die Gilles Magnus dit jaar liet optekenen. De vertegenwoordiger van het RACB National Team eindigt bij zijn eerste seizoen in TCR Europe op de zesde plaats en in de TCR Benelux op de derde.
  • Powercars

Enkele uren na de finish van de tweede race van de meeting in Monza kon onze landgenoot moeilijk verbergen dat hij heel ontgoocheld was dat hij de laatste manche van TCR Europe op een 20ste plaats had afgesloten.
 

“Ik stond als derde op de startgrid en had er goede hoop op dat ik bij de laatste race van het kampioenschap op het podium zou kunnen finishen. Jammer genoeg had ik een valse start en werd ik bestraft met een drive through, wat me helemaal naar de laagste regionen liet terugvallen. Schrijf die fout maar toe aan mijn gebrek aan ervaring. Voor het overige denk ik dat ik dat de balans van dit seizoen meer dan positief kan genoemd worden. Ik wist in mijn thuisrace te winnen, liet meerdere tweede en derde plaatsen optekenen. Verder veroverde ik ook een pole positie. Bovendien ben ik de enige rijder die altijd naar de tweede fase van de kwalificaties wist door te stoten. In de eindstand leg ik beslag op de zesde plaats. Voor een eerste seizoen met een toerwagen en in een peloton van meer dan 30 wagens sterk, die bovendien heel goed bestuurd worden, denk ik dat dat absoluut niet slecht is. Met de ervaring die ik dit jaar wist op te doen kijk ik nu al uit naar volgend seizoen.”


Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 14 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons