van der Horst

Monza: Twaalf deelnemers voor eerste race Fanatec GT2 European Series

Poster GT2 European Series
Poster GT2 European Series
Dit weekend begint de nieuwe Fanatec GT2 European Series op de Autodromo di Nazionale Monza. Twaalf deelnemende teams zullen verschijnen op de grid, met opmerkelijk, niet minder dan vijf KTM's. Het Belgische PK Carsport is ook van de partij met de Audi R8 LMS GT2.
  • Skylimit Events
Wagens van fabrikanten Audi, Lamborghini, Porsche, KTM en opvallend Ferrari, zullen dit weekend op de grid aanwezig zijn van de eerste race van de Fanatec GT2 European Series. Vier fabrikanten zijn vertegenwoordigd op de deelnemerslijst voor de Pro-Am-klasse.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De #81 PK Carsport by Heinz-inzending heeft het Belgische duo Peter Guelinckx en Bert Longin aan het stuur. Team True Racing zal een paar KTM X-BOW GT2-auto's inzetten in de Pro-Am-strijd. De Oostenrijker Sedhi Sarmani en Stefan Rosina uit Slowakije zullen de #16 besturen, terwijl aan de overkant van de garage de #23 door Rupert Atzberger en Peter Kox uit Nederland zal worden bestuurd. Ook Lamborghini en Porsche vechten in de Pro-Am-klasse.

In de Am-klasse vindt ment onder andere Ferrari en Lamborghini voor een Italiaanse tweestrijd. Team True Racing zet nogeens twee KTM's in, in de Am-Klasse. Zeventig-jarige Duitser Hans-Joachim Stuck beëindigt zijn pensioen om de GT2 European Series toe te voegen aan een schitterende carrière met onder meer de Formule 1, drie overwinningen in de 24 Uur van Le Mans en een DTM-titel in 1990. Sportec Motorsport zet in de Am-klasse ook een KTM in.

Naast de seizoensopener van de Fanatec GT2 European Series, zal Monza ook gastheer zijn van de 3 Uur van Monza, het eerste Endurance Cup-evenement op de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-kalender. Dit weekend is ook de tiende verjaardag sinds de Endurance Cup werd gevormd.

Foto's: GT Sports Club & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op dinsdag 13 april 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons