van der Horst

Monza: Winst voor Audi – PK Carsport eindigt net naast klassepodium

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De van op de pole gestarte High Class Racing Audi R8 LMS GT2 van Anders Fjordbach en Mark Patterson heeft de eerste race voor de Fanatec GT2 European Series te Monza gewonnen. De PK Carsport Audi R8 LMS startte van op de eerste lijn maar al in de eerste bocht ging het mis en spinde de wagen na een tik, maar Bert Longin wist zich alsnog terug naar voor te werken. Peter Guelinckx nam over en hield lang stand tegenover een opzittende Sehdi Sarmini, maar moest op het einde van de race alsnog de Oostenrijker voorbij laten. De PK Carsport Audi eindigde als vijfde algemeen en vierde in de Pro-Am-klasse.
  • St. Paul
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
Net na de start wist Michael Vergers (Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS) de leiding te nemen maar niet voor lang. In Lesmo ging Fjordbach hem al voorbij en de High Class Racing Audi zou de koppositie niet meer afstaan. De pitstop van de Speed Factory Racing Porsche verliep alles behalve vlot waardoor Aurelijus Rusteika, die had overgenomen van Vergers, enkele plaatsen verloor. De Porsche wist zich nog terug te vechten naar de tweede plaats, maar op het einde van de race wist de SVC Sport Management Lamborghini Huracan Super Trofeo GT2 van Jordan Collado and Patrick Zamparini
SVC Sport Management - Lamborghini Huracan Super Trofeo GT2
SVC Sport Management - Lamborghini Huracan Super Trofeo GT2
na een mooie remonte nog de tweede plaats af te snoepen van de Porsche. De Lamborghini won tevens de Am-klasse. Michael Vergers/Aurelijus Rusteika eindigden als derde voor Sehdi Sarmini/Stefan Rosina (True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW GT2). Hans Stuck leidde even in de Am-klasse maar ging van de baan en moest de strijd staken, ook de Audi van Stéphane Ratel zag de aankomst niet.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons