Moscow Raceway: Sergey Sirotkin wint voor eigen volk

Sergey Sirotkin wint in Moskou
Sergey Sirotkin snelde zaterdag op de Moscow Raceway naar een eerste zege in het F.Renault 3.5-kampioenschap. De Fortec Motorsport-rijder had eerder op de dag reeds voor het eerst de pole gepakt en wist deze na een foutloze race te verzilveren met een maiden zege. De Sauber F1-reserverijder werd op het podium geflankeerd door Zoel Amberg (AVF) en Pietro Fantin (Draco Racing). De eerste drie in de puntenstand, Sainz Jr, Gasly en Rowland ageerden bij de start bijzonder solidair door alledrie... stil te blijven staan. Enkel Stevens sprokkelde naderhand nog een handvol punten maar de riante voorsprong van Carlos Sainz Jr op naaste achtervolger Pierre Gasly blijft vanzelfsprekend ongewijzigd.

Sirotkin had in de voormiddag de snelste tijd op de klokken gezet voor die zelfde Gasly, winnaar van de Eurocup FR. 2.0, Zoel Amberg en Pietro Fantin. Doordat Sainz, Gasly en Rowland op de grid ter plekke bleven trappelen, moest de startprocedure onderbroken worden. Bij het uitfloepen van de lichten behield Sirotkin de leiding en kon dadelijk een kleine kloof op achtervolger Amberg slaan. Laatstgenoemde nam op zijn beurt afstand van Pietro Fantin die zelf in strijd was gewikkeld met Roberto Merhi en Jazeman Jaafar.

Alsof het nog niet volstond kwam het tussen Sainz Jr. en Rowland naderhand nog tot een contact waarbij laatstgenoemde in de grintbak verzeilde. Amberg kwam nog wel aandringen bij leider Sirotkin maar die controleerde de race tot het vallen van de vlag. Niks dan lachende gezichten na afloop op het podium: Sirotkin om zijn eerste zege, terwijl Amberg en Fantin dan weer hun eerste podium in de serie vierden. Meindert van Buuren Jr. haalde de finish niet maar kon zich troosten met de snelste wedstrijdronde.

Carlos Sainz (DAMS) scoorde weliswaar geen punten in Moskou maar de kampioenschapsleider krijgt binnen twee weken op de Nürburgring wel een F1-test aangeboden. Na de race kreeg de Spanjaard nog te horen dat hij gestraft wordtvoor het aanrijden van Rowland en bij de race op zondag twee plaatsen achteruit moet op de grid.

Kampioenschap:

1. C.Sainz 124p; 2.P.Gasly 81p; 3.W.Stevens 76p; 4.O.Rowland 74p; 5.J.Jaafar 56p…

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Formule Renault 3.5 op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow Raceway.