van der Horst

Mosport: Flemish Simsports Black en Optimal Simracing Blue klassewinnaars in Belcar 3 en 4

Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
De finale van de Virtual Belcar Winter Series stond vrijdagavond op het programma en daarvoor trokken de piloten richting het virtuele Canadian Tire Motorsport Park. Na een incidentrijke race was het URANO Esports die een vijf op vijf haalde, maar de voornaamste aandacht ging naar Belcar 3 en 4, waar er nog twee titels verdeeld moesten worden. Na de titel in de Zolder Touring Cup mag Flemish Simsports Black ook de trofee van Belcar 3 op hun schouw zetten, terwijl Optimal Simracing Blue met hun tweede plaats in de race de titel in Belcar 4 claimden.
Optimal Simracing Blue - Audi RS3 LMS
Optimal Simracing Blue - Audi RS3 LMS
In Belcar 3 waren alle ogen gericht op Flemish Simsports Black en EKRIS Motorsport #15. EKRIS stond 3 punten voor en wist wat te doen, alleen liep het allemaal fout voor hen in het openingsuur. Pim Bouw en Rob Tijssen hadden moeite met het verraderlijke circuit en moesten al vroeg de handdoek in de ring gooien. Hierdoor stond er Senne Hulsmans, Robin Deville en Diego Haems nog maar één ding te doen om de titel binnen te halen en dat was uitrijden. Het team behaalde zelfs de winst en zo ook de titel. Sim Formula Europe en Team MRS vervolledigden de top drie. In Belcar 4 was er nog een overwinning voor Flemish Simsports, ditmaal voor Keanu Borgonjon en Anton Dupan. Het duo moest beter doen dan Optimal Simracing Blue, hun uitdagers voor de titel, maar gezien Mathieu Detry en Jonathan Poulet als tweede eindigden, was dit genoeg om de titel op zak te steken. BMS eSport TCR 1 Belcar eindigde op een derde plaats in de race.

Start 4 Hours of Mosport
Start 4 Hours of Mosport
URANO Esports met Fabrice Cornelis en Coen Klopman wonnen na de vorige vier manches ook overtuigend de finale en haalden hiermee op één punt na het maximum van de punten. Aan de meet hadden zij twee ronden voorsprong op Traxxis by J&V Services en zes op VR Racing - Qvick Motors, die hiermee hun eerste podium claimden. Wel verrassend was dat niet kampioen Bingoal by Simtag EMG, maar BMS eSports by Vibe eSports de winst in ontvangst nam in Belcar 2. De Britten Josh Malin en George Karakoulas zijn nieuwkomers in het kampioenschap en lieten ineens ook hun visitekaartje achter door tijdens hun debuut te winnen. Vaporshop RDR Motorsport #11 eindigde na een sterke race op een tweede plaats, terwijl Optimal Simracing Red op het laagste podiumtrapje stond.

Hiermee zit de Virtual Belcar Winter Series er op, al moet er niet lang gewacht worden op een vervolg. Ronald Moons en Andy Jaenen zitten namelijk achter de schermen aan twee nieuwe zomerkampioenschappen te sleutelen, waarbij naar verluid de 24 Hours of Zolder opnieuw het sluitstuk gaan vormen. We houden u op de hoogte!

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 27 februari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons