van der Horst

MotorLand Aragón: Nicolas Baert maakt WTCR-debuut met Comtoyou Racing Team

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert (19) bemant komend weekend op MotorLand Aragón een vierde Audi RS 3 LMS binnen het Comtoyou Racing Team van vader Jean-Michel. Baert Junior stoot hiermee in wat nog maar zijn tweede raceseizoen is door naar de toerwagentop na een opgemerkt toerwagendebuut dit seizoen in de TCR Europe Series.
Na een seizoen in het Spaanse Formula 4 Championship maakte Baert begin dit seizoen de overstap naar het toerwagenracerij. Met het ouderlijke Comtoyou Racing won hij dit TCR Europe-seizoen reeds in Zolder, staat hij momenteel vierde in de puntenstand en is bovendien leider in de rookiestand.

Baert komt in MotorLand Aragón via een wild card aan de start, scoort hierdoor geen punten en krijgt 20kg extra ballast aan boord van diens Audi. De omloop kent hij alvast van vorig jaar uit zijn Formula 4-periode.

"Het is de bedoeling ervaring op te doen, niet te pogen wedstrijden te winnen. Nog voor en tijdens het seizoen werd er veel werk verzet en om met Nathanaël Berthon, Tom Coronel en Gilles Magnus te hebben getest weet ik dat de snelheid er is" aldus Baert Junior.

Jean Michel Baert - Comtoyou Racing
Jean Michel Baert - Comtoyou Racing
 “Het team is onder de indruk van het werk dat hij aflevert, van zijn ijver ook. In TCR Europe was het de bedoeling om tot in Q2 te geraken, maar hij overtrof alle verwachtingen. Met deze wild card kan hij meer ervaring opdoen en zich meten met de beste piloten in deze serie.  Nathanaël en Tom kent hij reeds om samen met hen de 24H van Portimão te hebben gereden. Ik mag dan wel fier op hem zijn als vader, maar belangrijker dan zijn familienaam is zijn voornaam!" aldus Baert Senior.

Foto's: TCR Europe & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 26 oktober 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons