van der Horst

MRF Challenge Bahrein: Sam Dejonghe klaar voor tweede afspraak

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Dit weekend wordt in het kader van de WEC 6H Bahrain het tweede raceweekend van de MRF Challenge op gang geschoten. Onze landgenoot Sam Dejonghe zal opnieuw van de partij zijn na zijn geslaagde seizoensopener tijdens de GP F1 van India die hij afsloot met een tweede plaats. Ditmaal staan vier races op het programma. Vier kansen om zijn eerste zege na te jagen in de MRF Challenge.
“Bahrein ligt in zeer zanderig gebied, en wordt vaak getroffen door zandstormen.  Het vele zand op de piste is vaak oorzaak van constant wisselende raceomstandigheden en daar moeten we  als piloot terdege rekening mee houden.  Na de mooie resultaten in India ben ik er echter op gebrand opnieuw zo goed mogelijk voor de dag te komen op dit snelle circuit, met ook enkele technische sectoren, en in het gezelschap van vermaarde piloten uit de World Series by Renault, de GP3 en de FIA Formule 3 zoals Arthur Pic, Tio Ellinas, Harry Tincknell, Rupert Svendsen-Cook en anderen…  Ik kijk er naar uit mij opnieuw met deze piloten te kunnen meten”.

De kwalificatie op donderdag bepaalt de startgrid voor race 1 en race 3 (op basis van de twee snelste chrono’s). Vrijdag volgt race 1 en race 2 met de omgekeerde grid van race 1 voor de eerste 6 piloten. Zaterdag volgt race 3 en race 4 met de omgekeerde grid van race 3.

“Het weekend duurt dit keer maar tot zaterdag, omdat daarna de FIA WEC race verreden wordt.  Het is natuurlijk fantastisch en knap dat de organisatoren van de MRF ervoor gezorgd hebben  dat wij, net zoals in India, de support races mogen verzorgen van zo een groot evenement.”

We zagen Sam onlangs nog aan het werk als consultant voor de GP F1 van Abu Dhabi op VIER TV en ook RTBF schonk aandacht aan zijn prachtige podium in Delhi.  Het is dus uitkijken naar wat de Kempenzoon in petto heeft op het Bahrein International Circuit.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op woensdag 27 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons