van der Horst

MRF Challenge: Delhi: Sam Dejonghe eindigt tweede ondanks technische problemen

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe heeft op het Budh International Circuit opnieuw bewezen niets van zijn racecapaciteiten verloren te hebben. Na een vierde plaats gisteren, behaalde de jonge Vlaming in de tweede race in het kader van de GP van India een tweede plaats en dat terwijl hij worstelde met een haperend gaspedaal. De race werd gewonnen door Rupert Svendsen-Cook, Tio Ellinas pikte het laatste podiumplaatsje in.
Podium race 2
Podium race 2
Het gehanteerde reversed grid systeem schonk Sean Walkinshaw de pole voor race 2, maar de Brit beleefde weinig plezier aan zijn pole, hij miste zijn start volledig en zag de andere deelnemers langs hem heen zoemen. Sam Dejonghe, die als enige voor nieuwe banden koos, miste zijn start niet en schoof direct op van de derde naar de tweede plaats achter Rupert Svendsen-Cook en voor Yudai Jinkawa. De winnaar van de eerste race, Arthur Pic, volgde als vierde, maar de broer van F1-rijder Charles Pic verspeelde in de tweede ronde zijn positie aan Tio Ellinas.

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Dejonghe verloor wat terrein op de leider maar eens zijn banden op temperatuur waren kon hij het gat met de leider verkleinen. Ellinas ging ook  voorbij Jinkawa en Svendsen-Cook kon zijn leidersplaats nog verstevigen wanneer Dejonghe te kampen kreeg met een haperend gaspedaal. Bij het afremmen voor de trage bochten bleef het gas voor 40% open staan. Ellinas profiteerde van de problemen van Dejonghe om steeds dichter te komen en zette in de laatste ronde de aanval in op de Belg. De wagens kwamen zij aan zij over de lijn, maar Sam Dejonghe behield nipt het voordeel en kon na lange tijd  nog eens genieten van de champagne op het podium. Na de race ontving de Belg zelfs de felicitaties van Niki Lauda.

Uitslag race 2 MRF Challenge Delhi

1. Rupert Svendsen-Cook
2. Sam Dejonghe
3. Tio Ellinas
4. Yudai Jinkawa
5. Arthur Pic
6. Shinya Michimi
7. Renan Guerra
8. Harry TincknellDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 27 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van India.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons