van der Horst

Mugello: Zanardi wint – Vanthoor tweemaal derde

Laurens Vanthoor/Marco Mapelli - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor/Marco Mapelli - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor werd door Audi opgeroepen om Marco Mapelli aan de Italiaanse GT titel te helpen, maar de twee derde plaatsen die de Belg en de Italiaan behaalden waren niet voldoende om Mirko Venturi en Stefano Gai van de titel te houden. Na een zege op zaterdag had de Black Bull Swiss Racing Ferrari voldoende aan een zesde plaats in race 2 om de titel te pakken. De held op Mugello was echter Alessandro Zanardi die zijn BMW M6 van ROAL Motorsport zondag als eerste over de meet bracht. Het was meer dan een jaar geleden dat Zanardi nog deelnam aan een autorace.
  • Dreamdrive
Black Bull Swiss Racing - Ferrari 488
Black Bull Swiss Racing - Ferrari 488
De opdracht van Laurens Vanthoor en  Marco Mapelli was duidelijk, hun Audi R8 LMS voor de Black Bull Swiss Racing Ferrari over de lijn brengen om alzo Mapelli aan de titel te helpen. Zaterdag lukte dat niet, de Ferrari won race 1 terwijl Laurens Vanthoor en Marco Mapelli als derde geklasseerd werden na de Ombra Lamborghini van Stefano Gattuso. Zanardi sloot de zaterdagrace af als zesde.

Alex Zanardi
Alex Zanardi
Zondag vertrok Zanardi als tweede, maar hij verloor bij de start een plaats. Na de verplichte pitstop kwam de Italiaan echter aan de leiding en hij zou deze niet meer afgeven; hij won  voor de Easy Race Ferrari 488 van Jaime Melo/Niccolo Schiro en de Audi Sport Italia Audi R8 LMS van Marco Mapelli/Laurens Vanthoor. Mirko Venturi en Stefano Gai brachten hun Ferrari als zesde over de lijn en sprokkelden voldoende punten om hun eerste plaats in het kampioenschap te behouden.

Foto's: Italian Gran Turismo Championship & BMW Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 oktober 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons