van der Horst

Na Opel komt nu ook Toyota met een merkencup in de VLN

Toyota GT86 CS-V3
Toyota GT86 CS-V3
Toyota Motorsport GmbH (TMG) heeft aangekondigd in 2013 een specifieke cup op te richten voor de Toyota GT86 CS-V3, een cup die zal worden geïntegreerd in het VLN kampioenschap. De deelnemers aan de TMG GT86 Cup zullen dan ook in een speciale klasse uitkomen binnen de bestaande indeling in de VLN. De GT86 CS-V3, die voor €45.815 over de toonbank gaat, legde dit jaar reeds 7000 competitiekilometers af op de Nordschleife en zou in principe dus een afgewerkt en betrouwbaar product moeten zijn.
Enkele weken terug maakte ook Opel al bekend met een Opel Astra OPC Cup te komen binnen het VLN kampioenschap en in geen tijd waren alle 20 voorziene exemplaren van de Astra OPC uitverkocht. Indien ook de TMG GT86 Cup zo’n succes wordt, zal een aanzienlijk deel van VLN veld vervangen of aangevuld worden door deze nieuwe wagens, hopelijk niet ten koste diversiteit die het kampioenschap rijk is.

Foto: Toyota Motorsport GmbHSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 8 december 2012.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons