van der Horst

New Race Festival: Gilles Magnus knalt naar pole in recordtijd

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
Geen normtijd meer bij de kwalificaties voor het Belcar Endurance Championship en dus kregen we voor het eerst in lang een blik op de echte waardeverhoudingen in het Belgisch kampioenschap uithouding. Gilles Magnus was torenhoog favoriet om de pole te pakken en de Antwerpenaar loste die verwachtingen volledig in, met een chrono van 1:26.122. Beste GT was de TotaalPlan Racing Lamborghini die de debuterende Jarno D'hauw deelt met Cédric Wauters. Pricon Racing, het vroegere Küpper Racing, was dankzij Marco Petry en Jan Von Kiedrowski primus bij de toerismes.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De kwalificaties draaiden uit op een rechtstreeks duel tussen Deldiche Racing en Russell Racing, waarbij de besttijd regelmatig van kamp wisselde. Uiteindelijk trok de rode Norma M20 FC aan het langste eind, al was het vooral de regen die spelbreker bleek, want na een kwartiertje was het over & out met de pret. "Geweldig om op pole te staan", vertelde Gilles Magnus aan Autosport.be. "Jammer dat de regen de baan nat maakte, want ik voelde dat een chrono onder de 1:26 nog mogelijk was." De tweede startrij ging 'virtueel' volledig naar het Zwitserse T2 Racing, met de GHK-Norma van Kobe Claes, Kris Cools en Ivan Ruggiero voor de zusterwagen van Brent Verheyen, Ian Gepts en teameigenaar Pieder Decurtins. Volgens het nieuwe kwalificatieformat van Belcar starten zij op rij drie en vier.

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Cédric Wauters dook in de TotaalPlan Racing Lamborghini onder zijn besttijd van vorig seizoen en bleef daarbij onder de psychologische grens van 1:30 - vorig seizoen nog de normtijd - en vezekert zich daardoor van een plaats op rij 1. Bert, Yannick en Ayrton Redant postten de tweede chrono en waren daarmee primus in de Porsche Endurance Trophy, terwijl de derde tijd op naam kwam van de Belgium Racing Porsche van regerend kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens.

Pricon Racing prijkt niet geheel onverwacht vooraan in het toerismepeloton, voor de BMW M2 CS Racing van Filip Baelus, Eveline Maes en Patrick Michiels en de QSR Audi die Joël Uylenbroeck deelt met Jurgen Van Den Broeck en Yevgen Sokolovskiy.

--- Uitslag Kwalificatie Belcar New Race Festival 2021 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons