van der Horst

New Race Festival: Winnaars Van den Broeck/Voet bestraft wegens niet-conforme motor

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Bart Van den Broeck en Chris Voet wonnen een tiental dagen geleden de Sport-divisie van de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge te Circuit Zolder. De overwinning had evenwel een zure nasmaak, want de Peugeot RCZ werd na afloop teruggezet in het klassement omdat deze een te krachtige motor had. Autosport.be legde zijn oor te luister bij onze landgenoten.
  • St. Paul
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
De inbreuken op het vermogen en het gewicht werden vastgesteld bij vijf deelnemers, die allemaal enkele ronden verloren als bestraffing. Naast winnaar Traxx Racing Team, werd ook de BMW van Wisselink/Tappel (tweede) en de BMW 130i van Drost/Kool (vijfde) teruggezet. Bart Van den Broeck geeft evenwel aan dat de Peugeot tijdens de winter helemaal niet aangepast werd. "Officieel waren we nog nergens van op de hoogte gesteld toen het in de media verscheen, maar natuurlijk leggen we ons niet neer bij deze beslissing. We zouden plots 27 pk meer hebben dan toegelaten, terwijl wij niets aan onze motor hebben gewijzigd en ook de reglementen identiek gebleven zijn. Na de race is de wagen gewogen en het gewicht was nog hetzelfde als verleden seizoen, dus stellen de controleurs dat onze motor te veel pk's leverde."

Chris Voet & Bart van den Broeck
Chris Voet & Bart van den Broeck
"De inbreuk zou moeten blijken uit de informatie uit de powerlog die door de organisatie wordt aangeleverd en wij in onze wagen moeten monteren. Vorig jaar reden we ook met dergelijk toestel rond en toen was er geen probleem. We zouden dus heel graag de ijking van dit toestel bekomen om een en ander na te gaan. Hetgene wat mij overigens ook zeer zwaar stoort, is dat wij in verschillende media worden beschreven als sjoemelaars, nog voor dat we zelf officieel iets vernomen hebben. We hebben nu contact genomen met de organisatie en wachten hun antwoord af..."

Team Spirit Racing werd met Renault Clio-rijder Stan van Oord na de bestraffing tot winnaar uitgeroepen, terwijl teamgenoten Rob Nieman en Jos Veldboer het podium volmaakten. In een reactie laat van Oord weten dat het team "uiteraard wel conform de reglementen heeft deelgenomen".

Foto's: Niels Vaeck & Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op woensdag 27 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons