van der Horst

New York: Alexander Sims opent de dans in eerste vrije training

Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
Deze middag werd de eerste vrije training verreden in aanloop naar de New York e-Prix en het was Alexander Sims die ietwat verrassend als snelste afsloot. De Brit reed met zijn BMW een 1:09.959 en bleef hiermee Sébastien Buemi en Robin Frijns voor. Aan Belgische zijde was het Stoffel Vandoorne die geregeld bovenaan de tabellen verscheen.
Tijdens deze eerste sessie viel het op hoe stoffig het circuit was. De organisatoren probeerde de baan zoveel mogelijk proper te houden in de aanloop naar de e-Prix, maar tijdens de eerste ronden waren er geregeld stofwolken op te merken, soms met gevolgen vandien. Zo schoven onder meer Jean-Éric Vergne en Daniel Abt rechtdoor aan bocht zes na het lange rechte stuk, gelukkig zonder schade. Vergne daarentegen kende wel wat schade nadat hij de muur aantikte bij het uitkomen van de laatste bocht. De Fransman kon uiteindelijk na een korte reparatiebeurt terug de baan op.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
De toon werd pas gezet op vier minuten van het einde van de training, nadat Alexander Sims verrassend de snelste tijd reed. Sébastien Buemi probeerde nog in de eindfase er over te gaan, maar kwam 18 duizendsten te kort, terwijl Robin Frijns al meer dan 2 tienden moest toegeven. Stoffel Vandoorne voelt zich wel in zijn nopjes in Amerikaanse grootstad. De Rumbekenaar was geregeld vooraan te vinden tijdens de eerste sessie en eindigde op plaats tien, op minder dan zes tienden van Sims. Jérôme D'Ambrosio daarentegen hield zich nog in de luwte en eindigde op plaats veertien. Om 16 uur gaat de tweede vrije training van start.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons