van der Horst

New York: Alexander Sims pakt pole - Buemi uitgeschakeld voor titel

Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
Alexander Sims - BMW i Andretti Motorsport
In de laatste Superpole van het seizoen was het Alexander Sims (BMW) die zijn eerste pole pakt in de Formule E. De Brit was al de snelste tijdens de gewone kwalificatie en hield met een 1:09.617 Robin Frijns (Envision Virgin) en Sébastien Buemi (Nissan) af in de Superpole. Vooral voor die laatste was dit slecht nieuws. Hiermee verloor de Zwitser alle kansen op een tweede titel en er blijven nu nog drie kandidaten over. Ook Stoffel Vandoorne kon zich plaatsen voor de laatste Superpole, terwijl Jérôme D'Ambrosio net als gisteren een teleurstellende kwalificatie kende.
  • Heinz Performance
Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
Net zoals gisteren was het uitkijken hoe de vier kandidaten voor de titel het deden tijdens hun groep. Sébastien Buemi was de snelste van het kwartet. Vanaf dan was het afwachten tot de laatste seconde of de Zwitser toch nog mee kon dingen voor de drie punten en ook waar de overige drie zouden eindigen. Dit lukte voor de Nissan-piloot terwijl Mitch Evans (Jaguar) vanaf een achtste plek zal starten. De overige twee titelkandidaten, Lucas Di Grassi (Audi) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), zullen dan weer naast elkaar vertrekken vanaf een zesde startrij. Voor Jérôme D'Ambrosio was het weer een kwalificatie om snel te vergeten. De Etterbekenaar moest uiteindelijk met zijn Mahindra acht tienden toegeven en zal vanaf plaats veertien de race aanvatten.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne daarentegen kon zich wel plaatsen voor de Superpole, samen met Buemi, de Envision Virgin Racing mannen Sam Bird en Robin Frijns, Daniel Abt (Audi) en een ijzersterke Sims. Buemi opende sterk, maar werd uiteindelijk snel geklopt door Frijns met + 0.017 sec, waarmee hij zijn titeldromen mocht opbergen. Vandoorne deed zijn best maar zal uiteindelijk vanaf plaats vijf starten, doordat Sims zijn eerste pole van het seizoen pakte. Nu is het afwachten tot 22 uur, wanneer de laatste e-Prix van start gaat en één van deze drie rijders tot kampioen gekroond wordt: Jean-Éric Vergne, Lucas Di Grassi of Mitch Evans.

Foto's: BMW Motorsport - Nismo - HWA AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons