van der Horst

New York: Jérôme D'Ambrosio snelste in laatste vrije training van het seizoen

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
In een ingekorte laatste vrije training van het seizoen is het Jérôme D'Ambrosio die bovenaan eindigde. De Etterbekenaar reed een 1:09.712, waarmee hij Robin Frijns (Envision Virgin) en Alexander Sims (BMW) voor bleef. De sessie moest weliswaar tweemaal stilgelegd worden waardoor praktisch iedereen niet op volle kracht kon trainen. De redenen voor de rode vlagsituaties waren onder meer de crash van Gary Paffett in de laatste vijf minuten en... loskomend riooldeksel.
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Voor de laatste training van het seizoen waren alle ogen gericht op de vier titelkandidaten en hoe zij ervoor stonden. Vooral bij Jean-Éric Vergne, die gisteren de meeste schade leed tijdens de race, was het kijken hoe de DS Techeetah reageerde na de reparaties. De Fransman liet een goeie indruk na en toonde dat hij klaar is voor de titelstrijd later op de dag. Eens we ongeveer in het midden van de sessie waren, werd deze stilgelegd door de raceleiding omdat het riooldeksel in bocht veertien - de snelste bocht op het circuit - was losgekomen. Wedstrijdleider Scott Elkins wou geen risico's nemen en liet de sessie stilleggen voor een kwartier om het riooldeksel vast te lassen.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Bij de herstart stonden er nog een tiental minuten op de klok en het was Jérôme D'Ambrosio die als eerste in kwalificatiemodus rondreed, met de toptijd als gevolg. Ook enkele andere rijders opteerden voor 250 Kw, maar zagen hun testkans verdwijnen nadat Gary Paffett van de baan ging in bocht elf en in de barrières crashte. Met nog 3 minuten op de klok besloot Elkins de sessie te stoppen waardoor de D'Ambrosio bovenaan eindigde - voor Frijns en Sims. Ook Stoffel Vandoorne heeft de race van gisteren goed verteerd en besloot op een zevende plek. Nu is het aftellen naar de laatste kwalificatiesessie, die net zoals gisteren zal plaatsvinden om 17:45 uur.

Foto's: Mahindra Racing - DS Performance - HWA AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons