van der Horst

New York: Oliver Rowland topt tweede vrije training

Oliver Rowland
Oliver Rowland
Nadat Alexander Sims met zijn BMW de snelste tijd pakte tijdens de eerste vrije training, was het nu de beurt aan zijn landgenoot Oliver Rowland die als snelste de sessie afsloot. De Brit zette met zijn Nissan in zijn laatste ronde een 1:09.695 op de tabellen en bleef hiermee Antonio Félix da Costa en Sébastien Buemi voor. Terwijl Stoffel Vandoorne beste Belg was in de eerste training was het nu de beurt aan Jérôme D'Ambrosio.
De sessie zelf werd voornamelijk gekenmerkt door verschillende foutjes die verscheidene piloten maakten. Zo raakte Sam Bird lichtjes de muur in bocht negen en ook Stoffel Vandoorne maakte kennis met die muur tijdens zijn snelste ronde. Daarnaast was er ook nog Jean-Éric Vergne die in zijn snelle ronde iets te agressief in bocht elf wilde gaan en zo vroegtijdig de pits in reed.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Voor de snelste tijd van de sessie leek het dat niemand bij de tijd van Antonio Félix da Costa - die hij overigens al zeven minuten voor het einde op de tabellen zette - kon raken, tot Oliver Rowland in zijn laatste ronde er nog 83 duizendsten van kon afsnoepen. Jérôme D'Ambrosio was tegenover de eerste sessie deze keer wel zichtbaar sneller. Bij zijn eerste vliegende ronde stond de Etterbekenaar bovenaan de tabellen en besloot de sessie op een achtste plaats. Met de vrije trainingen achter de rug kunnen we ons nu opmaken voor de kwalificatiesessie, die doorgaat vanaf 17:45 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons