van der Horst

New York: Sébastien Buemi op pole - titel tenoren starten dicht bij elkaar

Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
Sébastien Buemi - Nissan e.Dams
In aanloop naar de eerste van twee races voor de New York e-Prix is het Sébastien Buemi die van op de pole mag starten. De Zwitser reed met zijn Nissan een 1:10.188 en hield hiermee Pascal Buemi (Mahindra) en Alexander Lynn (Jaguar) op respectievelijk vier en vijf tienden. Voor de strijd om de titel zal het nog interessant worden gezien de top drie dicht bij elkaar ligt. Voor de Belgen was het een kwalificatiesessie om snel te vergeten.
António Félix da Costa - BMW i Andretti Motorsport
António Félix da Costa - BMW i Andretti Motorsport
Tijdens de kwalificaties werd er voornamelijk naar de eerste groep gekeken. Niet omwille van wie er de Superpole ging halen, maar waar de titelkandidaten zouden starten gezien alles dicht bij elkaar ligt. Antonio Félix Da Costa kwam daar als beste uit met een achtste plek en miste net de Superpole terwijl kampioenschapsleider Jean-Éric Vergne op plaats tien zal aanvatten. Mitch Evans en Lucas Di Grassi - respectievelijk 3de en 2de in de stand - nemen plaats op de zevende startrij. Ook de Belgen kregen een moeilijke sessie voor de kiezen. Zowel Stoffel Vandoorne als Jérôme D'Ambrosio maakte fouten tijdens hun snelle rondje waardoor beiden achteraan zullen starten respectievelijk vanaf een 19de en 22ste plaats.

Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
In de strijd voor de Superpole kregen we wel een paar verrassingen. Zo haalde Alex Lynn voor de eerste keer dit seizoen de top zes en liet merken dat hij in goede doen was. Hij kon zowel Daniel Abt als Alexander Sims achter zich houden vooraleer Pascal Wehrlein hem overvleugelde. Sam Bird mocht als voorlaatste vertrekken, maar maakte teveel fouten en zal als zesde starten. Zo kregen we een strijd om de pole tussen Wehrlein en Sébastien Buemi. Er stond geen maat op de Zwitser en hij  verpulverde de pole. Hiermee houdt hij ook mathematisch zijn titelkansen gaaf, al zal het afhangen van wat de overige titelkandidaten doen vanaf 22 uur.

Foto's: Nismo - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons