van der Horst

Newsflash: 24H Daytona: Hevige regen blijft de race teisteren (Update)

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
We zijn op iets minder dan acht uur van het einde van de wedstrijd en het ziet er naar uit dat het regenweer een serieuze spelbreker zal worden in de 24 uren van Daytona. De safety car moest voor de elfde maal buitenkomen nadat de Corvette #4 met Tommy Milner aan het stuur een zware crash maakte in de eerste bocht door aquaplaning. Sindsdien draaien de wagens rondjes achter de safety car, terwijl men druk bezig is om het vele water op de baan weg te werken. Ook bij de piloten heersen er gemengde gevoelens over wat de wedstrijdleiding zou moeten doen. De ene zegt "rode vlag", de andere: "het is doenbaar achter de safety car." Het ziet het er alleszins naar uit dat de regen niet snel zal verdwijnen.
De Belgen doen het tot dusver prima. De Porsche #912 van onder meer Laurens Vanthoor verloor vroeg in de race ruim vier ronden met een losse splitter, inmiddels rijdt de wagen al terug in dezelfde ronde als de leiders en zelfs op de tweede plek. Bij Audi heeft men de tegenvallende kwalificaties al weggespoeld met een goede racepace. De WRT R8 LMS EVO #88 van Frédéric Vervisch reed gedurende de nacht meermaals aan de leiding, terwijl het Land Motorsport exemplaar van Dries Vanthoor momenteel in tweede stelling ligt.

UPDATE
Op zeven uur van het einde heeft de organisatie beslist dat de situatie op de baan te gevaarlijk is, met een rode vlag tot gevolg. Hieronder legt koersdirecteur Beaux Barfield uit waarom deze beslissing genomen werd.
  UPDATE 2

Om 15.00 uur heeft de raceleiding beslist om de race terug te laten starten onder safety car.

Foto: Michelin


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 27 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons